Προειδοποίηση Λοβέρδου προς φαρμακοβιομηχανίες για τη μείωση της δαπάνης
Σαφή προειδοποίηση έστειλε ο υπουργός Υγείας προς τις βιομηχανίες φαρμάκου ότι αν φέτος δεν μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη κατά 1,1 δισ. ευρώ, το υπολειπόμενο ποσό για την κάλυψη του στόχου θα το καταβάλουν εκείνες. Αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «τα χρήματα αυτά, θα τα πάρουμε όπως και να 'χει. Αν δεν πιάσουμε τον στόχο θα υπάρξει βίαιη αφαίρεση του εισοδήματος από τις βιομηχανίες ώστε η μείωση να κλείσει στο 1,1 δισ. ευρώ».
Σαφή προειδοποίηση έστειλε ο υπουργός Υγείας προς τις βιομηχανίες φαρμάκου ότι αν φέτος δεν μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη κατά 1,1 δισ. ευρώ, το υπολειπόμενο ποσό για την κάλυψη του στόχου θα το καταβάλουν εκείνες.
Αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «τα χρήματα αυτά, θα τα πάρουμε όπως και να ‘χει. Αν δεν πιάσουμε τον στόχο θα υπάρξει βίαιη αφαίρεση του εισοδήματος από τις βιομηχανίες ώστε η μείωση να κλείσει στο 1,1 δισ. ευρώ».
Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, την οποία ενημέρωσε για την πολιτική φαρμάκου, ο υπουργός ανέφερε ότι η εξοικονόμηση για τα κρατικά ταμεία έφτασε τα 750 εκατ. ευρώ το 2010 λόγω της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.
Εξάλλου, ο κ. Λοβέρδος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει η συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας και στα ασφαλιστικά Ταμεία, δεδομένου ότι το μέτρο σημείωσε επιτυχία στα νοσοκομεία όπου εφαρμόστηκε.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ.Αμπατζόγλου τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του μέτρου στα νοσοκομεία και πιλοτικά, για κάποιες ουσίες, στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αναφερόμενoς στο rebate (επιστροφή) είπε πως οι φαρμακευτικοί σύλλογοι θα το αποδώσουν μόνον στα Ταμεία που πληρώνουν και ζήτησε να εξεταστεί από το υπουργείο το θέμα του συμψηφισμού του rebate με τις οφειλές των Ταμείων.
Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Δ.Φιλιώτης εξέφρασε την αντίθεσή του στο να καλούνται οι εταιρίες να πληρώνουν γιατί το κράτος δεν μπορεί να κλείσει τις μαύρες τρύπες της σπατάλης. Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γ.Μπαρτζώκας κάλεσε την κυβέρνηση να μην αντιμετωπίζει με λογιστική αντίληψη την πολιτική του φαρμάκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin
- Ταϊλάνδη: Πώς ξεκίνησε η φονική φωτιά σε παμπ στην Μπανγκόκ- «Μπλοκαρισμένες οι έξοδοι κινδύνου»
- Να οχυρωθεί η δημοκρατία και να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες
- Στάχτη το παλιό κτίριο του θεάτρου Μπάντμιντον – Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
- Chris Smalls: «Έλεγα ότι έπρεπε να κάνουμε τον συνδικαλισμό να φαίνεται — και να είναι — κουλ»
- «Κατά Φαντασίαν Ασθενής»: Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442