
Απώλειες 17% για το πετρέλαιο από τα τέλη Ιουνίου
Απώλειες έως 2,3% σημείωσε τη Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, υποχωρώντας κάτω από τα 77,50 δολάρια, ενώ από τα τέλη Ιουνίου η πτώση προσεγγίζει το 17% περίπου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τη συνακόλουθη μείωση της ζήτησης για καύσιμα.
Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η παγκόσμια οικονομία κατεβάζει ταχύτητα και οι αναλυτές προβλέπουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμων.
Από τα τέλη Ιουνίου το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 17%, τρίμηνο το οποίο ήταν το χειρότερο από το 2008.
Σήμερα, Δευτέρα, το αργό κατρακύλησε χαμηλότερα έως 2,3% στα 77,36 δολάρια το βαρέλι, για να ανακάμψει στη συνέχεια πάνω από τα 78 δολάρια.
Το Μπρεντ σημείωσε απώλειες 0,8% στα 101,93 δολάρια.
Εκτός από τους φόβους για την πορεία της οικονομίας, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η αύξηση της προσφοράς από τις χώρες του ΟΠΕΚ.
Τον Σεπτέμβριο, η παραγωγή του καρτέλ αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008, κατά 75.000 σε 30,055 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετεωρίτης εξερράγη στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, τρομάζοντας τις ΗΠΑ
- UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει «σε κίνδυνο» το εκπαιδευτικό σύστημα
- Ισραηλινοί στρατιώτες «στήνουν» φωτογράφιση ανήλικου Παλαιστινίου με όπλο και σημαία [βίντεο]
- Ανακοίνωση του ΔΟΑΕ για την ουκρανική επίθεση με drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Δικαστής στις ΗΠΑ ζήτησε διευκρινήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό του Τραμπ
- Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν
