Με τον εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί και τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Μπιν Τζαμπίρ Αλ Θανί θα συναντηθεί απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υπογραφής επενδυτικής συμφωνίας στην οποία προχωρά το Κατάρ στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί με τον εμίρη και τον περασμένο Ιούνιο. Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν άτυπη και είχε πραγματοποιηθεί στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, όπου διέμενε ο ηγέτης του εμιράτου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε υπογράψει το 2010 μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ ύψος 5 δισ. ευρώ.

Το μνημόνιο συνεργασίας, μολονότι δεν είναι δεσμευτικό, δήλωσε την πρόθεση οικονομικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας.

Ωστόσο, μία από τις επενδύσεις η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί -αυτή στον Αστακό- ακυρώθηκε.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι επενδυτικός όμιλος από το Κατάρ συμμετέχει και στο νέο σχήμα που προκύπτει από τη συνένωση της Alpha με την Eurobank.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ