
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τη διακυβέρνηση της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τη διακυβέρνηση της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου. Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συναντηθούν μετά τη σύνοδο των αρχηγών κρατών των 27 μελών της ΕΕ, που προγραμματίζεται για τις 17 Οκτωβρίου. Το θέμα της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης θα συζητηθεί και στο Εurogroup την επόμενη εβδομάδα, ενώ ήδη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μπαρόζο εκφράζει τη διαφωνία του για το γαλλογερμανικό σχέδιο περί διευθυντηρίου του ευρώ.
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τη διακυβέρνηση της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου, είπαν την Παρασκευή πηγές με γνώση περί του προγραμματισμού της Συνόδου, όπως αναφέρει το Reuters.
Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συναντηθούν μετά τη σύνοδο των αρχηγών κρατών των 27 μελών της ΕΕ, που προγραμματίζεται για τις 17 Οκτωβρίου.
Το θέμα της διακυβέρνησης της ευρωζώνης θα συζητήσουν και οι υπουργοί Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο, αλλά θα αναπέμψουν το ζήτημα στους αρχηγούς των κυβερνήσεων, ενώ ήδη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μπαρόζο εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του για το γαλλογερμανικό σχέδιο περί διευθυντηρίου του ευρώ με πρόεδρο τον Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετεωρίτης εξερράγη στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, τρομάζοντας τις ΗΠΑ
- UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει «σε κίνδυνο» το εκπαιδευτικό σύστημα
- Ισραηλινοί στρατιώτες «στήνουν» φωτογράφιση ανήλικου Παλαιστινίου με όπλο και σημαία [βίντεο]
- Ανακοίνωση του ΔΟΑΕ για την ουκρανική επίθεση με drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Δικαστής στις ΗΠΑ ζήτησε διευκρινήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό του Τραμπ
- Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν
