Νέο σπίτι στο Μοσχάτο αποκτά το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Το νέο, ιδιόκτητο σπίτι του στο Μοσχάτο εγκαινιάζει το «Χαμόγελο του Παιδιού», χάρη στις χορηγίες εταιρειών και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Στο σπίτι που άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο 2011 φιλοξενούνται 25 παιδιά, ηλικίας 2,5 έως 18 ετών που μέχρι πρόσφατα μεγάλωναν σε ενοικιαζόμενο σπίτι της οργάνωσης στη Νίκαια.
Το νέο, ιδιόκτητο σπίτι του στο Μοσχάτο εγκαινιάζει το «Χαμόγελο του Παιδιού», χάρη στις χορηγίες εταιρειών και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της οργάνωσης, κ. Γιαννόπουλος, «σήμερα λέμε ‘ευχαριστώ’ στους χορηγούς μας. Δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ».
Στο σπίτι που άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο 2011 φιλοξενούνται 25 παιδιά, ηλικίας 2,5 έως 18 ετών που μέχρι πρόσφατα μεγάλωναν σε ενοικιαζόμενο σπίτι της οργάνωσης στη Νίκαια.
Το σπίτι ξεκίνησε με τη δωρεά μιας μονοκατοικίας στην οργάνωση από την Αλεξάνδρα Νίκα.
Κατεδαφίσθηκε και κτίσθηκε ένα νέο τετραώροφο κτίσμα, ικανό να στεγάσει 25 παιδιά διαφορετικών ηλικιών και αναγκών. Τα παιδιά ήδη ξεκίνησαν τη σχολική τους χρονιά, άλλα στον παιδικό σταθμό «Ηλίανθος», άλλα στο 1ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου, στο 2ο Δημοτικού Μοσχάτου, στο 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου και στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου.
Συγχρόνως, χάρη στη χορηγία τοπικών επιχειρήσεων τα παιδιά έχουν ξεκινήσει και εξωσχολικές δραστηριότητες (φροντιστήριο αγγλικών, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μπαλέτο).
Στα 11 σπίτια της οργάνωσης, σε όλη τη χώρα, σήμερα ζουν 285 παιδιά. Σχεδόν 1.000 παιδιά έχουν βρει καταφύγιο στις δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού» τα τελευταία χρόνια, ενώ άλλα 1.250 αναζητούν καταφύγιο αλλά η οργάνωση δεν διαθέτει χώρους ή πόρους ώστε να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά έξοδά τους.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει ο κ. Γιαννόπουλος, ότι η οργάνωση διαθέτει αυτή τη στιγμή τρία σπίτια έτοιμα να λειτουργήσουν και στα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν 200 παιδιά. Όμως αυτά δεν λειτουργούν διότι η οργάνωση δεν έχει τρόπο να καλύψει τα λειτουργικά τους έξοδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Σάντερλαντ – Τότεναμ
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα
- Εργατικό δυστύχημα στον Βόλο: Κατέληξε ο 58χρονος χειριστή που καταπλακώθηκε από εκσκαφέα
- Από την παράλυση προσώπου στη σκηνή: O Τζάστιν Μπίμπερ στο Coachella
- Ανήμερα του Πάσχα από τα παλιά: Ο χορός του Ανδρέα, το μελάτο αυγό του Σαρτζετάκη και το τσούγκρισμα Παπαρήγα – Καραμανλή
- Μια στροφή πριν το τέλος: Οι πιθανότεροι αντίπαλοι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα play offs της Euroleague

