«Όσα είπε ο Ομπάμα στον ΟΗΕ είναι ασυναρτησίες», λέει ο Φιντέλ Κάστρο
Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο κατηγόρησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ότι είπε «ασυναρτησίες» στην πρόσφατη ομιλία του στον ΟΗΕ ενώ χαρακτήρισε τη δράση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη «τερατώδες έγκλημα».
Μαχητικός και με φρασεολογία που θυμίζει τα παλιά, ο Κάστρο στους στοχασμούς του, όπως τους λέει, κατακεραυνώνει τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ για την «πολεμοχαρή και υποκριτική συμπεριφορά» τους ενώ αποκαλεί απαξιωτικά τον Ομπάμα «πρόεδρο των Γιάνκηδων».
Ο 85χρονος Κάστρο δημοσίευσε τη γνώμη του σε άρθρο στη κυβερνητική ιστοσελίδα www.cubadebate.cu.
Είναι πρώτο που υπογράφει από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Η μακρά απουσία του από την αρθρογραφία είχε προκαλέσει φήμες για νέα επιδείνωση της υγείας του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια
- Τροχαία: Πάνω από 1.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση κράνους την περασμένη εβδομάδα
- Σπίλμπεργκ, Ταραντίνο και οργή για τη Marvel – Τα τρέιλερ των εκατομμυρίων που νίκησαν στο Super Bowl
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Άναυδος ο Τζόκοβιτς με το ακροβατικό του Μαλίνιν στο καλλιτεχνικό πατινάζ (vid)

