Αθρόες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη σε διαδήλωση κατά της απληστίας της Γουόλ Στριτ
Δεκάδες διαδηλωτές συνέλαβε η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Μανχάταν η οποία προστέθηκε σε σειρά κινητοποιήσεων εναντίον της απληστίας των επιχειρήσεων στη Γουόλ Στριτ. Παρά την εκτεταμένη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την προσέλκυση διαδηλωτών, η συμμετοχή ήταν μάλλον μικρότερη από την προσδοκώμενη.
Δεκάδες διαδηλωτές συνέλαβε η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Μανχάταν η οποία προστέθηκε σε σειρά κινητοποιήσεων εναντίον της απληστίας των επιχειρήσεων στη Γουόλ Στριτ.
Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD) ανέφερε πως τουλάχιστον 80 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη διάρκεια της πορείας. Πρόσθεσε ότι ένας διαδηλωτής κατηγορείται πως επιτέθηκε σε αστυνομικό, αν και γενικά η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική.
Η κινητοποίηση έγινε για να εκφραστεί η αγανάκτηση των συμμετεχόντων για το ότι το σύστημα ευνοεί τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Παρά την εκτεταμένη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την προσέλκυση διαδηλωτών, η συμμετοχή ήταν μάλλον μικρότερη από την προσδοκώμενη.
Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν για διατάραξη της κοινής ειρήνης καθώς, κατά τις Αρχές, οι συλληφθέντες εμπόδιζαν την κίνηση αυτοκινήτων και πεζών στη διάρκεια της πολύωρης πορείας, από την περιοχή του χρηματιστηρίου προς την Γιούνιον Σκουέρ.{{{ map }}}
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που ανέγραφαν αιτήματα όπως «Φορολογήστε τους πλούσιους» και συνθήματα όπως «Θέλουμε χρήματα για την υγειονομική περίθαλψη, όχι για τις εταιρίες». Στην πλειοψηφία τους ήταν φοιτητές. Οι αστυνομικοί τους είχαν περικυκλώσει και τους βιντεοσκοπούσαν.
Ακόμη, φώναζαν το σύνθημα «Κατάληψη στη Γουόλ Στριτ, όλη μέρα, όλη την εβδομάδα», αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν αυτόν το στόχο.
Για την αποτροπή μίας τέτοιας κίνησης η αστυνομία είχε τοποθετήσει μεταλλικά οδοφράγματα και είχε επιστρατεύσει εκατοντάδες αστυνομικούς καταφέρνοντας έτσι να κρατήσει τους διαδηλωτές τρία τετράγωνα μακριά από το Χρηματιστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο, το 7ο, των ΗΠΑ στην Καραϊβική
- Μεντιλίμπαρ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»
- Ευλογιά των προβάτων – Οι «αντιεμβολιαστές» απειλούν τη φέτα
- «Πάρτι» στο Καραϊσκάκη για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού – Αποθεώθηκαν οι Ερυθρόλευκοι (vid)