Υπό το καθεστώς νόμου εκτάκτου ανάγκης παραμένει η Αίγυπτος μέχρι τον Ιούνιο
Η στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε να τεθεί ξανά σε ισχύ ο νόμος εκτάκτου ανάγκης ως τον Ιούνιο του 2012, επαναφέροντας ουσιαστικά τον νόμο που είχε ίσχυε για δεκαετίες υπό το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ. Ο πρωθυπουργός Εσάμ Σαράφ υποστήριξε μάλιστα ότι η επαναφορά του νόμου «θα προστατεύσει την επανάσταση».
Η στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε να τεθεί ξανά σε ισχύ ο νόμος εκτάκτου ανάγκης ως τον Ιούνιο του 2012, επαναφέροντας ουσιαστικά τον νόμο που είχε ίσχυε για δεκαετίες υπό το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ.
Όπως εξήγησαν οι Αρχές, επανέφεραν το νόμο με προεδρικό διάταγμα μετά τις επιθέσεις κατά της πρεσβείας του Ισραήλ που όξυναν απότομα τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο πρωθυπουργός Εσάμ Σαράφ υποστήριξε μάλιστα ότι η επαναφορά του νόμου «θα προστατεύσει την επανάσταση». Ο στρατός υποστηρίζει ότι η εφαρμογή του νόμου θα βάλει ένα τέλος και ποινικά αδικήματα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και οι συμμορίες.
Πάντως, ανώτατος αξιωματικός δήλωνε ότι ο νόμος θα αρθεί το ταχύτερο δυνατό.
Η άρση του νόμου ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα των εξεγερμένων οι οποίοι τονίζουν ότι περιέχει διατάξεις που βοήθησαν στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φρίκη: Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν 14χρονο Παλαιαστίνιο και τον έβλεπαν να πεθαίνει από αιμορραγία
- Βρετανία: Αξιωματικοί μετανάστευσης κατηγορούνται ότι έκλεβαν χρήματα από μετανάστες
- Η Μπερλινάλε ήταν πάντα πολιτική: Ευρωπαίοι δημιουργοί στηρίζουν τη διευθύντρια του φεστιβάλ εν μέσω απειλών απομάκρυνσης
- Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στα κρατητήρια του ΑΤ Λιβαδειάς
- Μόσχα κατά ΕΕ: Μόνο «τρελός» θα πρότεινε τη μόνιμη απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου
- Γιουβέντους: Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις… (pic+vids)
