Δεν υπογράφει η πλειονότητα των πρυτάνεων το νέο νόμο-πλαίσιο
Με τη συντριπτική πλειονότητα των πρυτάνεων ΑΕΙ να μην υπογράφει την πρώτη διαπιστωτική πράξη για την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας εξαναγκάζεται πλέον να αντιδράσει. «Όποιο πανεπιστήμιο δεν έχει συγκροτήσει τα νέα συμβούλια διοίκησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 δε θα πάρει χρήματα και όποιο δεν έχει εκλέξει πρύτανη μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2012 δεν θα μπορεί να δώσει πτυχία ή να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διοικητική πράξη» δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.
Παράλληλα ο ειδικός γραμματέας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Β. Παπάζογλου σε μία προσπάθεια να πιέσει για την εφαρμογή του νόμου δήλωσε την Τετάρτη ότι: «όποιο πανεπιστήμιο δεν έχει συγκροτήσει τα νέα συμβούλια διοίκησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 δε θα πάρει χρήματα και όποιο δεν έχει εκλέξει πρύτανη μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2012 δεν θα μπορεί να δώσει πτυχία ή να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διοικητική πράξη».
Βραβεύσεις στο ΑΠΘ
«Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστήμιου στην κρίση που δοκιμάζει τη χώρα μας, καθώς και σε όλους όσους το απαξιώνουν κατηγορώντας το για εσωστρέφεια και απουσία από το διεθνές γίγνεσθαι» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος αναφερόμενος στις 79 επιστημονικές ομάδες φοιτητών, ερευνητών και διδασκόντων του Α.Π.Θ. που κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Οι 79 διακριθέντες θα τιμηθούν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου σε ειδική εκδήλωση, με θέμα «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αριστεύει: Οι διακρίσεις της ακαδημαϊκής χρονιάς 2010-2011».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442