Μπουρίνι «χτύπησε» τη Λευκάδα, πνιγμός 60χρονου Γάλλου στο νησί
Σοβαρές ζημιές σε σκάφη που βρίσκονταν στον Βλυχό Λευκάδας προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης μπουρίνι που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά. Παράλληλα, νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ένας 60χρονος Γάλλος. Ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό, που πιθανόν σχετίζεται με την κακοκαιρία στην περιοχή.
Σοβαρές ζημιές σε σκάφη που βρίσκονταν στον Βλυχό Λευκάδας προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης μπουρίνι που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά.
Την ίδια στιγμή ψαράδες και περίοικοι αντιλήφθηκαν μια γυναίκα μέσα σε μια βάρκα να έχει σηκώσει τα χέρια της και να καλεί σε βοήθεια.
Αμέσως στο σημείο που βρισκόταν πήγαν ψαράδες και λιμενικοί οι οποίοι την είδαν να προσπαθεί να τραβήξει προς τη βάρκα το πτώμα του 60χρονου άντρα της, το οποίο βρισκόταν στη θάλασσα.
Ο θάνατος του 60χρονου Γάλλου οφείλεται σε πνιγμό, που πιθανόν σχετίζεται με την κακοκαιρία στην περιοχή.
Παράλληλα στον όρμο αναποδογύρισε ένα καταμαράν στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από λιμενικούς με τη συνδρομή κατοίκων. Όπως κατέθεσαν στο σκάφος δεν επέβαινε άλλο άτομο ωστόσο ως αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες από δύτη.
Ακόμη λόγω έντονης βροχόπτωσης στην Καλαμάτα η Πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.
Για την Τετάρτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει το απόγευμα από τα δυτικά.
Ακόμη θα επικρατήσουν βοριάδες από τα δυτικά και βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση

