Ανοιχτή η ΕΕ σε ενίσχυση των μηχανισμών του ΔΝΤ για τις χώρες σε κρίση
Την ενίσχυση των μηχανισμών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την βοήθεια σε οικονομίες που βρίσκονται σε κρίση προτίθεται να ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20, μεταδίδει το Reuters. Το έγγραφο της ΕΕ υπογραμμίζει ότι «η ανάγκη για πρόσθετους μηχανισμούς πρέπει να δικαιολογηθεί επαρκώς»
Την ενίσχυση των μηχανισμών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την βοήθεια σε οικονομίες που βρίσκονται σε κρίση προτίθεται να ζητήσει η ΕΕ κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20, μεταδίδει το Reuters.
Το πρακτορείο επικαλείται έγγραφο που ετοίμασε η ΕΕ, η οποία μετέχει συλλογικά στην G20, με τις θέσεις της Ένωσης για τη σύνοδο αυτής της εβδομάδας σχετικά με τα ανοιχτά παγκόσμια οικονομικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
«Η ΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των εργαλείων του ΔΝΤ για την υποστήριξη χωρών κατά τη διάρκεια συστημικών πιέσεων», υπογραμμίζεται στο έγγραφο.
Επισημαίνεται ακόμα ότι «θα είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί εάν οι όποιες προσθήκες στα μέσα δανεισμού του Ταμείου είναι για την πρόληψη ή την επίλυση κρίσεων».
Το έγγραφο υπογραμμίζει, τέλος, ότι «η ανάγκη για πρόσθετους μηχανισμούς πρέπει να δικαιολογηθεί επαρκώς»
Οι Ευρωπαίοι παράγοντες αναμένεται να ενημερώσουν τα άλλα μέλη της G20 για τα μέτρα ενίσχυσης του χρηματοπιστωτικού τομέα χωρίς να αναμένονται θεαματικές αλλαγές.
Σύμφωνα με παράγοντα της G20 δεν συζητείται η αύξηση στους πόρους του ΔΝΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC