Παρουσία Τόμσεν (;) η συνάντηση Παπανδρέου-Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον
Δεν θα επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην τρόικα, αλλά ενδέχεται να συμμετάσχει στη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον την Τρίτη. Το ΔΝΤ εμφανίζεται τουλάχιστον επιφυλακτικό για τις κινήσεις της Αθήνας, με την Κριστίν Λαγκάρντ να επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει «εφαρμόσει μόνο εν μέρει» τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί, επαναλαμβάνοντας πως εάν «δεν έχει γίνει εφαρμογή, δεν θα πληρώσουμε».
Δεν θα επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην τρόικα, αλλά ενδέχεται να συμμετάσχει στη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον την Τρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Τόμσεν εκτιμάται ότι θα επιστρέψει ως εκ τούτου το νωρίτερο την Τετάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής της τρόικας (μεταξύ αυτών και ο Τόμσεν) θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, την ερχόμενη Δευτέρα.
Αξιωματούχοι κοντά στη διαδικασία επισημαίνουν πως η ίδια η επιστροφή του Τόμσεν θεωρείται ένδειξη ότι το ΔΝΤ κλίνει προς την έγκριση της εκταμίευσης για την επόμενη δόση.
Το ΔΝΤ πάντως εμφανίζεται τουλάχιστον επιφυλακτικό για τις κινήσεις της Αθήνας, με την Κριστίν Λαγκάρντ να επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει «εφαρμόσει μόνο εν μέρει» τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί.
Μιλώντας ήδη την Πέμπτη στο CNBC, η Λαγκάρντ επανέλαβε πως εάν κριθεί πως «δεν έχει γίνει εφαρμογή, δεν θα πληρώσουμε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ανέστειλαν την απεργία τους, αφού κατέληξαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση
- Τουρκία: Φτιάχνει κλίμα ο Τσελίκ, 48 ώρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Η επική αντίδραση του Γκουαρδιόλα στην ασύλληπτη απόκρουση του Ντοναρούμα – Δεν το πίστευε! (vid)
- Ποια είναι η πηγή έμπνευσης της Ντρου Μπάριμορ; Ο Σον Ουάλεν
- Ακίνητα: Πώς η ακρίβεια… συρρικνώνει τα σπίτια μας – «Χάσαμε» σε δύο χρόνια 7 τ.μ.
- Αγώνας επιβίωσης για τον Στάρμερ – Ποιοι τον στηρίζουν, ποιοι ζητούν την αποχώρησή του



