
Πτώση 11% στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο
Μεγάλη πτώση, της τάξεως του 11,11%, σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου η ζήτηση υποχώρησε κατά 3%, καθώς η οικονομική κρίση αναγκάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περικόψουν ακόμα και τις βασικές δαπάνες τους.
Μεγάλη πτώση, της τάξεως του 11,11%, σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η ζήτηση υποχώρησε κατά 3%.
Όποως είναι σαφές από τα στοιχεία, η οικονομική κρίση αναγκάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περικόψουν ακόμα και τις βασικές δαπάνες τους.
Τον Αύγουστο, ρόλο έπαιξαν και οι καλές καιρικές συνθήκες, καθώς οι θερμοκρασίες δεν ήταν πολύ υψηλές, με αποτέλεσμα να μειώνεται η χρήση των κλιματιστικών.
Η μείωση της κατανάλωσης ήταν 8,9% στις μεγάλες βιομηχανίες και 11,7% σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.
Στο 8μηνο, αντίστοιχα, η κατανάλωση στις μεγάλες επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 5,9%, ενώ στον αντίποδα στα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις σημειώθηκε πτώση 3,9%.
Σε επίπεδο παραγωγής, οι λιγνιτικές, πετρελαϊκές μονάδες και τα υδροηλεκτρικά έχουν περιορίσει τη συμμετοχή τους στην κάλυψη του φορτίου (- 2,6%, 92% και 38% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι), ενώ αυξημένη κατά 45% είναι η παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου και κατά 20% οι ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεσσές: Να κληθούν όλα τα θύματα των υποκλοπών, έχουν υποχρέωση λογοδοσίας – Η έρευνα έως το 2024 ήταν επιπόλαιη
- Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, παράγει συνεχώς σκάνδαλα και διαφθορά
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
- Από το κέφι στην παρακμή – Οι δύο όψεις του αλκοόλ για το μυαλό και το σώμα μας
- Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος – Η Πέρι, ο Τριντό και το κάρμα