«Άλλο εκσυγχρονισμός, άλλο δήμευση» λέει η ΓΣΕΒΕΕ για τα ταξί και ζητεί συνάντηση με Ραγκούση
Χειρόφρενο έχουν τραβήξει από τις 5 τα ξημερώματα και για τουλάχιστον 48 ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Παρέμβαση στη διένεξη που έχει προκύψει μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της ηγεσίας του υπουργείου επιχειρεί η ΓΣΕΒΕΕ.
Χειρόφρενο έχουν τραβήξει από τις 5 τα ξημερώματα και για τουλάχιστον 48 ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Την Τρίτη αναμένεται να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Παρέμβαση στη διένεξη που έχει προκύψει μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της ηγεσίας του υπουργείου επιχειρεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), η οποία με επιστολή της προς τον κ. Ραγκούση ζητάει συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του καταθέσει τις προτάσεις της.
Στην επιστολή υπογραμμίζεται η ανάγκη να αποφευχθεί το φαινόμενο της «καρτελοποίησης» του κλάδου και ζητείται να βρεθεί μια σωστή λύση στο θέμα της περιουσίας των ιδιοκτητών, «οι περισσότεροι από τους οποίους είναι βιοπαλαιστές που δεν φούσκωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, ούτε ευθύνονται για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».
«Είναι άλλο ο εκσυγχρονισμός μιας επαγγελματικής δραστηριότητας, ώστε να λειτουργεί ανταγωνιστικά και να παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες στους πολίτες, και άλλο η δήμευση, ο πειθαναγκασμός και η κατασυκοφάντηση για να παραδοθεί μια οικονομική δραστηριότητα σε λίγα χέρια» καταλήγει η ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΥΥΜΔ Αριστείδης Μπουρδάρας με επιστολή του ζητά από τους περιφερειάρχες να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών, επαρχιακών και άλλων οδών, από ιδιοκτήτες ταξί, στη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους πριν από περίπου ένα μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η βαθμολογία της Super League μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ
- Bundesliga: Ασταμάτητη με νέα «πεντάρα» η Μπάγερν Μονάχου – Γκολ και ασίστ με την Άουγκσμπουργκ ο Γιαννούλης (vids)
- Σκάνδαλο στην Ιταλία: Έρευνα για Gucci, Prada, Givenchy και άλλους οίκους για εκμετάλλευση εργατών
- Εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του Ελληνικού – Η ανακοίνωση της εταιρείας
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 3-0: Πρωταθλητής χειμώνα με Ελ Κααμπί! (vid)
- Η Κέιτι Πέρι επισημοποιεί τη σχέση της με τον πρώην πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τρυντώ – Το ταξίδι στην Ιαπωνία
