Η Ιταλία στρέφεται στο Πεκίνο για να πουλήσει τα ομόλογά της, γράφουν οι FT
Η Ρώμη προσεγγίζει την Κίνα με στόχο να της πουλήσει ιταλικά ομόλογα «σημαντικού ύψους» αλλά και για επενδύσεις σε εταιρείες στρατηγικής σημασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει πως ο επικεφαλής του κινεζικού «επενδυτικού fund» συναντήθηκε για αυτό το λόγο στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών.
Η Ρώμη προσεγγίζει την Κίνα με στόχο να της πουλήσει ιταλικά ομόλογα «σημαντικού ύψους» αλλά και για επενδύσεις σε στρατηγικής σημασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times τη Δευτέρα.
Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές στην ιταλική κυβέρνηση, πως ο Λου Τζιουέι, επικεφαλής του κινεζικού «επενδυτικού fund» China Investment Corp (CIC), συναντήθηκε για αυτό το λόγο στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, Ιταλοί αξιωματούχοι είχαν βρεθεί στο τέλος Αυγούστου στο Πεκίνο για συναντήσεις με την ηγεσία του CIC αλλά και στελέχη της κρατικής υπηρεσίας που διαχειρίζεται τα τεράστια κινεζικά αποθεματικά ξένου συναλλάγματος. Οι πηγές των FT θεωρούν πιθανό πως οι επαφές θα συνεχιστούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σερβία: Άγριο επεισόδιο σε αγώνα kickboxing – Μπήκαν στο ρινγκ και επιτέθηκαν σε Έλληνα αθλητή
- Μαρόκο: Οι ημερομηνίες της ομάδας του Ελ Κααμπί στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Κόπα Άφρικα
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- Η Επιστήμη το 2026 – Τι προβλέπει το περιοδικό Nature για τη χρονιά που έρχεται
- Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Επιστρέφει το «Φως στο Τούνελ» που ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης

