Σύλληψη τεσσάρων υπόπτων για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Σουηδία
Τέσσερα άτομα συνέλαβαν οι σουηδικές Αρχές, τα οποία υποψιάζονται πως προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στο εσωτερικό της χώρας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως βρίσκονταν στο στάδιο προετοιμασίας χτυπήματος στο Γκέτεμποργκ.
Τέσσερις άνδρες συνέλαβαν οι σουηδικές Αρχές, τα οποία υποψιάζονται πως προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στο εσωτερικό της χώρας.
Οι τέσσερις κατηγορούνται πως βρίσκονταν στο στάδιο προετοιμασίας χτυπήματος στο Γκέτεμποργκ, όπου και συνελήφθησαν.
H Αστυνομία δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες, και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν η υπόθεση μπορεί να σχετίζεται με την επέτειο της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.
Τα ξημερώματα της Κυριακής, οι Αρχές εκκένωσαν το κτίριο κέντρου τεχνών στο Γκέτεμποργκ εξαιτίας απειλής που έκριναν ότι «αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και υλικές ζημιές».
Πέρυσι τον Οκτώβριο, η Σουηδία ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις από το «χαμηλό» στο «αυξημένο».
Τον Δεκέμβριο, βομβιστής αυτοκτονίας -που αργότερα ταυτοποιήθηκε ως ο Ιρακινής καταγωγής Ταΐμούρ Αμπουντλουάχαμπ- πυροδότησε εκρητικά στο κέντρο της Στοκχόλμης τραυματίζοντας δύο άτομα και χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]

