Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς έπειτα από ναυάγιο πλοίου ανοιχτά της Ζανζιβάρης
Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ζανζιβάρης. Στο πλοίο επέβαιναν 600 άτομα. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, περίπου 380 άτομα αγνοούνται, ενώ τουλάχιστον 220 έχουν διασωθεί. Αρκετές σοροί έχουν ανασυρθεί, ωστόσο, οι επιχειρήσεις διάσωσης εμποδίζονται τόσο από τους ισχυρούς ανέμους, όσο και από την έλλειψη εξοπλισμού.
Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ζανζιβάρης. Στο πλοίο επέβαιναν 600 άτομα.
Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, περίπου 380 άτομα αγνοούνται, ενώ τουλάχιστον 220 έχουν διασωθεί.
Αρκετές σοροί έχουν ανασυρθεί, ωστόσο δεν έχει δοθεί ακριβής αριθμός των νεκρών. «Λόγω των ισχυρών ανέμων ορισμένες από τις σορούς μπορεί ακόμη και να ξεβραστούν στην Τανζανία» δήλωσε αστυνομικός επίτροπος της Ζανζιβάρης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο και βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή με ισχυρά ρεύματα ανάμεσα στη Ζανζιβάρη και στο νησί Πέμπα.
Ο αναπληρωτής υφυπουργός Υποδομών και Επικοινωνιών Ίσα Γκαβού ανέφερε ότι ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν 20 παιδιά, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης εμποδίζονται από την έλλειψη εξοπλισμού.
Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο και βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή με ισχυρά ρεύματα ανάμεσα στη Ζανζιβάρη και στο νησί Πέμπα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
