Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Οι όπερες των ζητιάνων» με το

«Οι όπερες των ζητιάνων» με το «Yasou Aida!» στο Βερολίνο

Η εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων» σε συμπαραγωγή με την Neuköllner Oper θα παρουσιάσει μια νέα διασκευή της όπερας Αΐντα του Βέρντι με τίτλο «Yasou Aida!». Η παραγωγή θα ανεβεί στο Βερολίνο, στη Neuköllner Oper, για 23 παραστάσεις από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2011. Το έργο Yasou Aida! επιχειρεί μια […]

Η εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων» σε συμπαραγωγή με την Neuköllner Oper θα παρουσιάσει μια νέα διασκευή της όπερας Αΐντα του Βέρντι με τίτλο «Yasou Aida!».
Η παραγωγή θα ανεβεί στο Βερολίνο, στη Neuköllner Oper, για 23 παραστάσεις από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2011.

Το έργο Yasou Aida! επιχειρεί μια προσέγγιση των ελληνογερμανικών σχέσεων σε περίοδο οικονομικής και πολιτικής κρίσης διαμέσου της αναφοράς σε ένα από τα εμβληματικά έργα της αποικιοκρατικής περιόδου της Ευρώπης, την Αΐντα του Βέρντι. Στην Αΐντα, ο ηγεμονικός, αποικιακός λόγος του ύστερου 19ου αιώνα (οι «πολιτισμένοι» Αιγύπτιοι κατακτητές και οι «βάρβαροι» Αιθίοπες κατακτημένοι…) βρίσκεται σε πλήρη εκδίπλωση, «φυσικοποιημένος», θα έλεγε κανείς, διαμέσου της προβολής του σε ένα μακρινό αφρικανικό παρελθόν.
Αντίστοιχα, στην εποχή μας, παρατηρούμε τη λήψη σκληρών πολιτικών αποφάσεων, που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, να νομιμοποιούνται διαμέσου της αναφοράς σε έναν, στην ουσία του, μετααποικιακό λόγο, που βρίθει από φαντασιακές αναπαραστάσεις (οι «εργατικοί» Βόρειοι και οι «τεμπέληδες» Νότιοι, οι «πειθαρχημένοι» Γερμανοί και οι «άσωτοι» Έλληνες…).

Το Yasou Aida! αποτελεί, λοιπόν, την απόπειρά μας να οικειοποιηθούμε για τους δικούς μας σκοπούς ένα από τα αριστουργήματα της ευρωπαϊκής τέχνης, και, διαμέσου του υπερβατικού μέσου της όπερας, να δώσουμε φωνή στη δική μας απορία, ως ικανών και σκεπτόμενων Ελλήνων, μπροστά σε μια κατάσταση που μας παραλύει αποστερώντας μας οποιαδήποτε σαφή διέξοδο.

Συντελεστές
Μουσική προσαρμογή-διεύθυνση: Χαράλαμπος Γωγιός
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Κείμενο: Δημήτρης Δημόπουλος
Δραματουργία: Bernhard Glocksin
Σκηνικό-κοστούμια: Andrea Nolte
Παίζουν: Λυδία Ζερβάνου, Ελπινίκη Ζερβού, Ευμορφία Μεταξάκη, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Βασίλης Τσανακτσίδης, Michael Brieske, Sirin Kilic, Fabian Martino, Alexander Nikolic, Anna Warnecke

Η εταιρεία «Οι όπερες των ζητιάνων» επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την καλλιτεχνική περίοδο 2009–2010.
Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες παραστάσεις της εταιρείας «Οι όπερες των ζητιάνων» online στη διεύθυνση http://vimeo.com/thebeggarsoperas.

Neuköllner Oper Karl-Marx-Str. 131-133 D-12043 Berlin www.neukoellneroper.de Τηλ.: 0049-30-6889 0713

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024