Ο πρόεδρος του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, δηλώνει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το CSU συμμετέχει μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (FDP) στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο κ. Ζεεχόφερ τονίζει παράλληλα ότι έχει εμπιστοσύνη πως η Ελλάδα θα μπορέσει να καταφέρει στις προσπάθειες της για δημοσιονομική μεταρρύθμιση.

Ερωτηθείς αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνης, απάντησε:

«Δε νομίζω ότι μπορεί να αποκλειστεί, αλλά υπολογίζω στην επιτυχία του δρόμου που έχουμε πάρει, με τη βοήθεια και την προσπάθεια (δημοσιονομικής) εξυγίανσης», φέρεται να είπε.

Ο πρόεδρος του CSU εξέφρασε ακόμα τις αμφιβολίες του για το κατά πόσον η Ελλάδα (και η Ιταλία) έχει σοβαρές προθέσεις για να μειώσει τις δαπάνες.

«Πάντως, δεν μπορεί να υπάρξει βοήθεια αν οι υπερχρεωμένες χώρες δεν συμβάλλουν και αυτές», κάνοντας αυτά που απαιτούνται, σημείωσε.

Τα σχόλια του κ. Ζεεχόφερ δημοσιεύνται την ίδια ημέρα που αναμένεται η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τα πακέτα ευρωστήριξης.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τρεις προσφυγές που έχουν γίνει κατά του πρώτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα και της σύστασης του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης EFSF.

Η θέση του πάντως, είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτήν της κ. Μέρκελ, η οποία -και- την περασμένη Δευτέρα απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «ντόμινο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ