Η Ευρώπη πρέπει να λάβει τις σωστές αποφάσεις για την κρίση, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα
Οι προοπτικές της Ευρωζώνης εξαρτώνται από την ικανότητα των Ευρωπαίων ηγετών να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, τόνισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος εισέρχεται σε μία «επικίνδυνη» περίοδο, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία.
Οι προοπτικές της Ευρωζώνης εξαρτώνται από την ικανότητα των Ευρωπαίων ηγετών να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, τόνισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος εισέρχεται σε μία «επικίνδυνη» περίοδο, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία.
«Μετακινούμαστε σε μία επικίνδυνη περίοδο», είπε ο κ. Ζέλικ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg από τη Σιγκαπούρη όπου βρίσκεται.
Ενώ η αμερικανική οικονομία είναι πιθανό να αποφύγει το πισωγύρισμα στην ύφεση, «δραπετεύοντας» απ’ αυτόν τον κίνδυνο, η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει μία «ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο», σημείωσε.
«Βλέπουμε τώρα μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο στην Ευρωζώνη. Προκύπτουν μία σειρά από θέματα», επισήμανε.
«Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα έχουν χαμηλή ανάπτυξη, δεν πιστεύω ότι θα πάνε σε διπλή ύφεση, αλλά αυτά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολο να τα προβλέψεις, επειδή έχεις γεγονότα που εντείνουν την αβεβαιότητα στην Ευρώπη, (και) τα οποία θα επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ», προσέθεσε.
Οι επιδόσεις της Ευρωζώνης «εξαρτώνται από τις πολιτικές αποφάσεις», τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αττική: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 14 κιλά κάνναβης και δύο κιλά κοκαΐνης
- Τι λέει ο Δήμος Βριλησσίων για την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου στην περιφερειακή Αιγάλεω
- Πολωνία-Ιταλία: Η Βαρσοβία και η Ρώμη λένε ότι δεν θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Για μόνιμη λύση στην υδροδότηση της Αίγινας μέσα στον Φεβρουάριο κάνει λόγο ο Υφυπουργός Εσωτερικών
- Ναρκωτικά: Νεαρός συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με πάνω από οκτώ κιλά κάνναβη στην κατοχή του
- Η Νέα Αριστερά στο πλευρό των αγροτών: Όχι στην εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου