Το καλοκαίρι τελείωσε και μαζί με το φθινόπωρο επανέρχονται και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τίθεται εκ νέου σε εφαρμογή ο γνωστός Δακτύλιος.

Υπενθυμίζεται πως ο Δακτύλιος ισχύει από τη Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, την Παρασκευή έως τις 3 το απόγευμα.

Οι περιορισμοί δεν ισχύουν τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες. «Ελαστική» είναι η αστυνόμευση τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας-Ζαχάρωφ-Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπ.Μερκούρη- Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ.Ηλιού-Α.Φραντζή-Λ.Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ι.Οδός-Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως-Πλ.Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)- Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.

Στις Οδούς και Λεωφόρους που περικλείονται από το Δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων, καθώς και των ΙΧΦ αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Σημειώνεται επίσης πως για τους παραβάτες το πρόστιμο είναι φτάνει τα 200 ευρώ, ενώ η παράβαση καταγράφεται και στο «point system» (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς των Οδηγών).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ