
Τη δυνατότητα να επανακτήσουν οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης την ιθαγένεια εξετάζει το ΥΠΕΣ
Τη δυνατότητα να επανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια εβραίοι της Θεσσαλονίκης και οι εξ αίματος κατιόντες συγγενείς τους εξετάζει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για ελάχιστα -περίπου 400 (περιλαμβανομένων και των παιδιών τους)- άτομα που έχουν απομείνει εν ζωή, γεννημένους μέχρι και το 1945, από τους τότε 53.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης.
Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου που εισάγεται προσεχώς στην Ολομέλεια της Βουλής, υπό τον τίτλο «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις».
Συγκαταλέγονται στους 1.950 διασωθέντες και στους ακόμη λιγότερους που επέζησαν του Ολοκαυτώματος και πέρασαν στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να χάσουν την ελληνική ιθαγένεια, παρά το γεγονός ότι ήταν Έλληνες πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
- Πώς το Ιράν εργαλειοποίησε τα Στενά του Ορμούζ – Γιατί θα είναι δύσκολο να ανοίξουν

