Σε χαμηλά επίπεδα διατηρήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον Αύγουστο
Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Ιούλιο κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον Αύγουστο, ωστόσο σε ετήσια βάση σημείωσαν αύξηση κατά 5% περίπου. Ώθηση στα φορολογικά έσοδα έδωσε τον Αύγουστο η αυξημένη παρακράτηση λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου, ενώ οι εισπράξεις από το ΦΠΑ ήταν για ακόμη ένα μήνα μειωμένες.
Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Ιούλιο κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον Αύγουστο, ωστόσο σε ετήσια βάση σημείωσαν αύξηση κατά 5% περίπου.
Η εξομάλυνση της ροής εισπράξεων από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και το Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, αλλά και η βελτίωση των μη φορολογικών εσόδων οδήγησαν σε εισροές 4,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, έναντι εισπράξεων 5,1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.
Πάντως, σε σχέση με τον Αύγουστο 2010 καταγράφηκε θετικό αποτέλεσμα κατά 300 εκατ. ευρώ περίπου, γεγονός που όμως δεν είναι ενθαρρυντικό καθώς ο περυσινός Αύγουστος στο σκέλος των εσόδων ήταν από τους πλέον κακούς μήνες για τα κρατικά ταμεία.
Ώθηση στα φορολογικά έσοδα έδωσε τον Αύγουστο η αυξημένη παρακράτηση λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου, ενώ οι εισπράξεις από το ΦΠΑ ήταν για ακόμη ένα μήνα μειωμένες.
Σημειώνεται πως οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας που είχαν ήδη διενεργήσει εκκαθάριση μισθοδοσίας προσδιορίζοντας τον παρακρατούμενο ΦΜΥ για το μήνα Ιούλιο του 2011 με βάση την προηγούμενη ενιαία φορολογική κλίμακα (πριν δηλαδή τη μείωση του αφορολογήτου) στον παρακρατούμενο Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών για το μήνα Αύγουστο του 2011 που προσδιορίσθηκε με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα του και το μειωμένο αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ συμψήφισαν την προκύπτουσα διαφορά μεταξύ παρακρατούμενων ΦΜΥ για το μήνα Ιούλιο του 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζάκυνθος: «Ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχα στη ζωή μου» – Συγκλονίζουν οι γονείς του μικρού Λίο που κατασπάραξε το pitbull
- Η γη της ελιάς: Δύσκολες αποφάσεις και έντονες συγκρούσεις
- Φουρνιέ: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό» (vid)
- To μήνυμα του Πρωθυπουργού στο 27ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum
- Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησε» το Αομόρι και το Χοκαίντο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ
- Warner Bros: Η Paramount κάνει επιθετική προσφορά, αμφισβητώντας τη συμφωνία των 72 δισ. με το Netflix