Και ο Αλ.Ντάουνερ διαψεύδει διάσκεψη τύπου Camp David για το Κυπριακό
Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ διέψευσε την Τετάρτη, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, τις πληροφορίες ότι ο διεθνής οργανισμός προτίθεται να μετατρέψει σε εντατική διαπραγμάτευση, τύπου Camp David, τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον Κύπριο πρόεδρο Δ.Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στα τέλη Οκτωβρίου.
Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ διέψευσε την Τετάρτη, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, τις πληροφορίες ότι ο διεθνής οργανισμός προτίθεται να μετατρέψει σε εντατική διαπραγμάτευση, τύπου Camp David, τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον Κύπριο πρόεδρο Δ.Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στα τέλη Οκτωβρίου.
Κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πληροφορίες, που ανέφεραν ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προγραμματίσει εντατικές συνομιλίες μιας εβδομάδας σε απομονωμένο αγρόκτημα στο Λονγκ Άιλαντ.
Ο κ. Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι έθεσε στον κ. Ντάουνερ τις πληροφορίες αυτές και εκείνος τού ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν προγραμματίζεται κάτι τέτοιο.
Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι με τον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών συζήτησε τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού και επισήμανε ότι εξέφρασε στον Αλεξάντερ Ντάουνερ τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία του για τη γενικότερη τουρκική στάση.
Τέλος, ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την επιθυμία των Ηνωμένων Εθνών να δουν να εντατικοποιείται ο κύκλος των συνομιλιών για το Κυπριακό και να φτάνουν σε κάποια λύση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το 30% που λείπει: Πώς η κατάρρευση των γεννήσεων τινάζει στον αέρα την αγορά εργασίας
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στόχευσαν ισραηλινό μαχητικό F-16 – «Δεν υπέστη ζημιά», απαντά το Τελ Αβίβ
- Νέο βίντεο από το τροχαίο δυστύχημα μπροστά από τη Βουλή – Τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μετά την φονική σύγκρουση
- Νικηφόρα έκλεισε τη σεζόν ο Πανιώνιος (3-0), «άλμα» παραμονής η Ελλάς Σύρου (1-0)
- Ήλιος, θάλασσα, τέχνη και σεξ – Όταν ο Πικάσο και η Λι Μίλερ πήγαν διακοπές υπό τη σκιά του φασισμού
- Αστυνομικός για το τροχαίο στη Βουλή: Ακολουθούσα ύποπτο όχημα – Αρνούμαι την κατηγορία θανατηφόρας επικίνδυνης οδήγησης
