
Έρευνα για την πτώση της μετοχής της ΔΕΗ ζητά η ΓΕΝΟΠ
Τη διεξαγωγή έρευνας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον εισαγγελέα για την πορεία της μετοχής της ΔΕΗ τις τελευταίες εβδομάδες ζητά η ΓΕΝΟΠ, κάνοντας λόγο για χειραγώγηση και υποτιμητική κερδοσκοπία στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας απαξίωσης της μετοχής.
Τη διεξαγωγή έρευνας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον εισαγγελέα για την πορεία της μετοχής της ΔΕΗ τις τελευταίες εβδομάδες ζητά η ΓΕΝΟΠ, κάνοντας λόγο για χειραγώγηση και υποτιμητική κερδοσκοπία στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας απαξίωσης της μετοχής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, από τις 26 Ιουλίου ως τις 10 Αυγούστου η μετοχή της ΔΕΗ υποχώρησε κατά 38,9 %, από 9,45 σε 5,77 ευρώ ενώ κατά την ίδια περίοδο ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου μειώθηκε κατά 20,4%, και η συνολική κεφαλαιοποίηση του ΧΑΑ κατά 15,4%.
Η ΓΕΝΟΠ σημειώνει επίσης ότι στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις καταγράφεται αύξηση του όγκου των συναλλαγών στη μετοχή της ΔΕΗ, με το μέσο ημερήσιο αριθμό αγοραπωλησιών να ανέρχεται σε 618 χιλιάδες.
«Η πτώση αυτή, υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ, είναι παντελώς αδικαιολόγητη, καθώς ουδεμία απολύτως μεταβολή προέκυψε ή εκδόθηκε ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με αλλαγές στην οικονομική κατάστασή της.
»Επειδή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ έχουν έννομα συμφέροντα πάνω στην περιουσία της εταιρείας καλούμε όλους τους υπεύθυνους φορείς της Πολιτείας και του Χρηματιστηρίου να διερευνήσουν την υπόθεση.
»Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει ως αρμόδιο όργανο να διενεργήσει έρευνα για τις δυνατότητες ‘χειραγώγησης’ της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ με σκοπό τη χρηματιστηριακή απαξίωση της εταιρείας προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή της», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες

