
Οι εγγυήσεις μπορούν να αποβούν «μοιραίες» λέει το Βερολίνο
Η απαίτηση για τη χορήγηση εγγυήσεων ως αντάλλαγμα για τη διάσωση μιας οικονομίας θα μπορούσε να αποβεί «μοιραία», δήλωσε στο Βερολίνο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ. Εν τω μεταξύ από τη Βιέννη η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ διευκρίνισε ότι το θέμα των φινλανδικών απαιτήσεων για εγγυήσεις από την Ελλάδα θα τεθεί πιθανότατα επί τάπητος στο Ecofin που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Εν τω μεταξύ από τη Βιέννη η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ διευκρίνισε ότι το θέμα των φινλανδικών απαιτήσεων για εγγυήσεις από την Ελλάδα θα τεθεί πιθανότατα επί τάπητος στο Ecofin που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.
«Σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο στελεχών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα των εγγυήσεων, οι οποίες δεν φαίνεται να γεφυρώνονται σε τεχνοκρατικό επίπεδο και ως εκ τούτου απαιτείται να δοθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο, πιθανώς στο επόμενο Ecofin», είπε συγκεκριμένα η Φέκτερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Τότεναμ – Λιντς
- Στο τέλος της ημέρας, θα «φανεί» και η αρχή της επόμενης…
- LIVE: Νάπολι – Μπολόνια
- Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο 82χρονος που αγνοείτο στην Κλένια Κορινθίας
- «Τέρας» χαρακτηρίζουν τον Μάικλ Τζάκσον οι κατήγοροι του
- Κυβερνητική αεροπορική επιδρομή στη Νιγηρία – Νεκροί δεκάδες άμαχοι λέει η Διεθνής Αμνηστία

