Οι εγγυήσεις μπορούν να αποβούν «μοιραίες» λέει το Βερολίνο
Η απαίτηση για τη χορήγηση εγγυήσεων ως αντάλλαγμα για τη διάσωση μιας οικονομίας θα μπορούσε να αποβεί «μοιραία», δήλωσε στο Βερολίνο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ. Εν τω μεταξύ από τη Βιέννη η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ διευκρίνισε ότι το θέμα των φινλανδικών απαιτήσεων για εγγυήσεις από την Ελλάδα θα τεθεί πιθανότατα επί τάπητος στο Ecofin που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Εν τω μεταξύ από τη Βιέννη η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ διευκρίνισε ότι το θέμα των φινλανδικών απαιτήσεων για εγγυήσεις από την Ελλάδα θα τεθεί πιθανότατα επί τάπητος στο Ecofin που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.
«Σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο στελεχών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα των εγγυήσεων, οι οποίες δεν φαίνεται να γεφυρώνονται σε τεχνοκρατικό επίπεδο και ως εκ τούτου απαιτείται να δοθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο, πιθανώς στο επόμενο Ecofin», είπε συγκεκριμένα η Φέκτερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Σχεδόν 6 στους 10 Γερμανούς καταδικάζουν την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Βραζιλία: 8 νεκροί και 4 αγνοούμενοι στην κατάρρευση οίκου ευγηρίας
- Ιράν: Εχουμε βυθίσει «πάνω από τριάντα πλοία» του, ισχυρίζεται αμερικανός ναύαρχος
- Πύραυλοι του Ιράν πλήττουν το Ισραήλ – Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ και ως την Ιερουσαλήμ
- Κούβα: Είναι «ζήτημα χρόνου», λέει ο Τραμπ – Αναφορά σε σχέδιο αφού «τελειώσει» με το Ιράν
- Η Volkswagen κατασκεύασε στρατιωτικά οχήματα εν μέσω οικονομικής πίεσης