Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα για τις φινλανδικές εγγυήσεις
Δημοσιεύματα που αναπαράγουν τηλεγράφημα διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων ως προς το ζήτημα των φιλανδικών εγγυήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης, τονίζει σε ανακοίνωσή το υπουργείο Οικονομικών. Εσωτερικό έγγραφό της φινλανδικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως η Σκανδιναβική χώρα ζητά την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο ως εγγύηση για τα νέα δάνεια που θα δώσουν τα κράτη της ευρωζώνης στην Ελλάδα.
Δημοσιεύματα που αναπαράγουν τηλεγράφημα διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων ως προς το ζήτημα των φιλανδικών εγγυήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης, τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.
Εσωτερικό έγγραφό της φινλανδικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως η Σκανδιναβική χώρα ζητά την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο ως εγγύηση για τα νέα δάνεια που θα δώσουν τα κράτη της ευρωζώνης στην Ελλάδα.
Το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο διέψευσε σήμερα, Τρίτη, τη σχετική είδηση σημειώνοντας πως τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν το εν λόγω τηλεγράφημα ως προς το ζήτημα των φιλανδικών εγγυήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η γραμμή που ακολούθησε και ακολουθεί η Ελλάδα στο ζήτημα αυτό είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και του Eurogroup και ό,τι έχει κάνει το κάνει σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών, με επιδίωξη την άμεση και πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κηδεία του Valentino – Το Χόλιγουντ και η βιομηχανία της μόδας αποχαιρετούν τον «Τελευταίο Αυτοκράτορα»
- Νέα Ζηλανδία: Έξι αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση σε κάμπινγκ
- Όταν η υγεία των παιδιών γίνεται υπόθεση επιβίωσης για τα μικρά νησιά
- Ολυμπιακός: Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του ο Μόντε Μόρις (vid)
- Ιράν: Πάνω από 5.000 οι νεκροί κατά την καταστολή των διαδηλώσεων σύμφωνα με ΜΚΟ
- Γιατί ο υπερτουρισμός δεν είναι θέμα αριθμών – Η διασπορά ως λύση «κλειδί»
