Οταν ο Τρόμος χτύπησε την Νορβηγία
Όλοι περίμεναν το ίνδαλμα τους, την πρώην Πρωθυπουργό Gro Harlem Brundtland. Την ίδια στιγμή ένα φορτηγάκι πλησιάζει την περιοχή όπου στεγάζονται τα κυβερνητικά κτίρια της Νορβηγίας….
Στις τρομοκρατικές επιθέσεις εκείνης της ημέρας 77 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οι περισσότεροι ήταν νέοι από το νησί Utoya. Πάνω από 150 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.Μέσω της αναπαράστασης που πραγματοποιεί το ντοκιμαντέρ του κρατικού καναλιού της Νορβηγίας ΝRΚ, γίνεται προσπάθεια να φανερωθούν τα γεγονότα, καθώς και οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα των εμπλεκομένων.
Δύο κορίτσια που επέζησαν της σφαγής στο νησί Utoya περιγράφουν τις εμπειρίες τους από το πιο βίαιο επεισόδιο στην ιστορία της Νορβηγίας.
| Η 22α Ιουλίου θα είναι μια ημερομηνία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των Νορβηγών. Μένει να δούμε πως μπορεί να τους αλλάξει. |
- Betsson: Bullying στον αθλητισμό – ένα πρόβλημα που δύσκολα αναγνωρίζεται
- «Άρρωστος, παράφρων, με εξαιρετικά χαμηλό IQ, κλαίει σαν παιδί»: Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται εκ νέου στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
- ΚΚΕ: Ανεδαφικοί και επικίνδυνοι οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη ότι οι ενεργειακές συμφωνίες θωρακίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
- Απεργία για τα Τέμπη: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το Σάββατο
- «Είδαμε να σημαδεύει με το όπλο τα παιδιά» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το γυμνάσιο στου Ρέντη
- Ολυμπιακός: Βγαίνουν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ