Έχοντας ως στόχο να συνδεθεί η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, με τα πολιτιστικά της μνημεία, το τμήμα Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων του κεντρικού δήμου, διοργανώνει φεστιβάλ και συναυλίες, με ελληνική μουσική, τζαζ και ρέγκε, σε αρχαιολογικούς χώρους και σε βυζαντινά μνημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Έχοντας ως στόχο να συνδεθεί η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, με τα πολιτιστικά της μνημεία, το τμήμα Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων του κεντρικού δήμου, διοργανώνει φεστιβάλ και συναυλίες, με ελληνική μουσική, τζαζ και ρέγκε, σε αρχαιολογικούς χώρους και σε βυζαντινά μνημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ο κύκλος των μουσικών εκδηλώσεων της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, θα ξεκινήσει την Τρίτη 30 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 21:00 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 30 Αυγούστου: Στο αίθριο του ανακτορικού συγκροτήματος Γαλερίου (πλατεία Ναυαρίνου), θα δοθεί συναυλία με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και με τίτλο «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», που θα ερμηνεύσουν ο Δημήτρης Κεχαγιάς και η Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου: Ο Θωμάς Κοροβίνης θα παρουσιάσει ανθολογία με παλαιότερα τραγούδια, που γράφτηκαν για τη Θεσσαλονίκη και έχει τίτλο «Η Θεσσαλονίκη στο ελληνικό τραγούδι». Μαζί του θα εμφανισθούν η Μαρία Φωτίου και ο Ανδρέας Καρακότας.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου: Στην πλατεία του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς, ο Δημήτρης Νικολούδης θα παρουσιάσει συνθέσεις του Πάρι Παρασχόπουλου, σε ποίηση Ανδρέα Παγουλάτου, Σταύρου Ζαφειρίου και με μαέστρο τον Ιωάννη Κουμαρτζή, στο πλαίσιο συναυλίας με τίτλο τα «Χνάρια της Αναρχίας του Έρωτα». Τον ερμηνευτή θα συνοδεύσει το συγκρότημα «Αperito».

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου: Στα Βυζαντινά Τείχη (Πλατεία Πολυδώρου), στην Άνω Πόλη, θα πραγματοποιηθεί το «Wall Festival 2» – τριήμερο μουσικό φεστιβάλ – με ελληνική, ροκ και τζαζ μουσική. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στην τζαζ μουσική. Θα εμφανισθεί το «Oleg Chaly Trio», με special guest τον Petar Momchev. Τη σκυτάλη θα πάρει το συγκρότημα «Spirits alike».

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου: Συνεχίζεται το φεστιβάλ με ροκ και ρέγκε μουσική. Την αρχή θα κάνει το συγκρότημα «Mind the gap». Αμέσως μετά θα εμφανισθεί το συγκρότημα «Round Lights». Στη συνέχεια, στη σκηνή θα ανεβεί το μουσικό σχήμα «Music Oxygen» και η βραδιά θα κλείσει με το συγκρότημα «Bad Movies».

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου: Βραδιά αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι. Η Μαρία Φωτίου θα παρουσιάσει γνωστές της επιτυχίες. Αμέσως μετά στη σκηνή θα εμφανισθεί Σοφία Εμφιετζή. Η βραδιά θα συνεχιστεί με το συγκρότημα «Τοίχο – τοίχο» και ερμηνεύτρια τη Dafni. Το φεστιβάλ θα κλείσει με τους «Άγγελοι του Τσιτσάνη».

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως έκθεση φωτογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, παράσταση θεάτρου σκιών, ενώ αγγειοπλάστες θα κατασκευάσουν ένα παραδοσιακό πιθάρι.

Ακόμη, στα Βυζαντινά Τείχη θα φιλοξενηθεί το ΚΕΘΕΑ, με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τις δράσεις του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr