Δύο ασθενείς με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό υπέκυψαν στον ιό του Δυτικού Νείλου
Δύο άτομα άνω των 65 ετών που έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εντωμεταξύ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 46 σε όλη τη χώρα.
Δύο άνθρωποι που έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Πρόκειται για άτομα άνω των 65 ετών.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης ανέρχονται συνολικά σε 46
Συνολικά, σε 46 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Από αυτά τα 36 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 10 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).
Ειδικότερα, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 23, έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 20 νοσηλεύονται ακόμη, από τους οποίους οι 5 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.
Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 10 έχουν καταγραφεί στην Ανατολική Αττική, και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Σέρρες, Ημαθία, Βοιωτία και Πέλλα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιός μεταδίδεται από το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας παραμένει σε επαγρύπνηση και συνεχίζει τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον