Οι κινέζοι παραδέχονται πως χακεύουν αμερικανικά πανεπιστήμια
Και τώρα τι κάνουμε;
Μην νομίζετε φυσικά πως βγήκε κάποιος αξιωματούχος και αναγνώρισε το γεγονός. Έγινε όμως κάτι ακόμη πιο αποκαλυπτικό.
Σε ένα κρατικό ντοκιμαντέρ για τις ικανότητες του κινεζικού στρατού υπάρχει ένα απόσπασμα 6 δευτερολέπτων όπου οι ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται σε έναν υπολογιστή της θρησκευτικής αίρεσης Falun Gong που βρίσκεται υπό διωγμό στη χώρα.
Για να πραγματοποιηθεί η επίθεση χρησιμοποιείται ένας τρίτος υπολογιστής ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κινέζων στρατιωτικών (κατά το κοινός λεγόμενο τον έχουν χακέψει).
Δυστυχώς γι’ αυτούς είναι ορατή στην οθόνη και η ip διεύθυνσή του η οποία είναι η 138.26.72.17, που ανήκει στο University of Alabama στις ΗΠΑ.
Να λοιπόν που από τα πιο επίσημα χείλη (την προπαγάνδα του ίδιου του κινεζικού κράτους) γίνεται αποδεκτό πως η χώρα πράγματι επιτίθεται και αποκτά τον έλεγχο υπολογιστών ξένων χωρών.
Και τώρα τι κάνουμε;
http://www.geek.com/articles/news/china-airs-documentary-proving-military-university-is-hacking-u-s-targets-20110822/
Γιώργος Επιτήδειος
- Super League: Μόνο για «εκλεκτούς» διαιτητές οι διπλοί ορισμοί
- Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας κατηγορούμενος για «σοβαρή διαφθορά» λόγω των δεσμών του με τον Έπσταϊν
- Dailypost: «Όταν ο Μάριος Ηλιόπουλος πανηγύριζε με την κούπα του Ολυμπιακού το 2012»
- Μιλένα Αποστολάκη: Στοχευμένη επιδίωξη της ΝΔ η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
- Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε διώροφη κατοικία στο Νέο Σούλι
- «Λάθος» η αποδέσμευση κονδυλίων 10 δισ. ευρώ προς την Ουγγαρία, λέει η γενική εισαγγελέας της ΕΕ
