«Δεν είχαμε ποτέ επιβεβαίωση για τη σύλληψη Σαΐφ αλ Ισλάμ» λέει τώρα η Χάγη
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είχε λάβει ποτέ επίσημη επιβεβαίωση για τη σύλληψη του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ. Όμως, το γραφείο του εισαγγελέα είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι η πληροφορία είχε επιβεβαιωθεί. Η σύλληψή του γιου του Καντάφι είχε ανακοινωθεί από τους εξεγερμένους, ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε ενώπιον δημοσιογράφων, δηλώνοντας: «Η Χάγη ας πάει στον αγύριστο, θα λιώσουμε τους αντάρτες».
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είχε λάβει ποτέ επίσημη επιβεβαίωση για τη σύλληψη του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ. Η σύλληψή του είχε ανακοινωθεί από τους εξεγερμένους, ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε ενώπιον δημοσιογράφων, δηλώνοντας: «Η Χάγη ας πάει στον αγύριστο, θα λιώσουμε τους αντάρτες».
«Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο» δήλωσε ο αξιωματούχος του ICC, Φάντι ελ-Αμπντάλα.
«Μας δίνονταν διαφορετικές απαντήσεις. Υπήρξε ασάφεια» είπε.
Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του ICC και του εισαγγελέα του Δικαστηρίου ανέφεραν ότι είχαν λάβει πληροφορίες για τη σύλληψη του Σαΐφ αλ Ισλάμ, αλλά ότι πρόσθεταν πως προσπαθούσαν να διασταυρώσουν αυτές τις πληροφορίες.
Ωστόσο, το γραφείο του εισαγγελέα είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters τη Δευτέρα ότι είχε επιβεβαιώσει τη σύλληψη του Σαΐφ αλ Ισλάμ.
Η εμφάνιση του γιου του Καντάφι προκάλεσε σχόλια σχετικά με την αξιοπιστία των πληροφοριών που μεταδίδουν οι αντάρτες.
Κατά την επανεμφάνισή του στο κέντρο της Τρίπολης τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Σαΐφ ανέφερε πως ο πατέρας του είναι «φυσικά στην Τρίπολη» και προειδοποίησε τους εξεγερμένους πως οι δυνάμεις του Λίβυου συνταγματάρχη «θα λιώσουν τους αντάρτες».
Η Τρίπολη, συνέχισε, «ήταν παγίδα, τους δυσκολεύουμε άρα νικάμε».
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι συγκρούσεις των Λίβυων αντικαθεστωτικών και δυνάμεων που πρόσκεινται στον Καντάφι, με τις δύο πλευρές να ισχυρίζονται πως ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας. Οι ξένοι ανταποκριτές αναφέρουν πως είναι αδύνατο να εξακριβωθεί τι από τα δύο ισχύει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα εποχή στο ελληνικό βόλεϊ: Η Novibet μεγάλος χορηγός ονοματοδοσίας της Volley League έως το 2028
- Ανοιχτά ενδεχόμενα για το πολιτικό του μέλλον άφησε ο Κωνσταντινόπουλος – «Νιώθω σίγουρος για αυτό που έκανα»
- Παραλήρημα Θεοχάρη στη Βουλή: «Αφού δεν σας ενδιαφέρει η Ελλάδα γιατί είστε βουλευτής», είπε στον Καζαμία – Χαμός στην Ολομέλεια
- Νέα Αριστερά: Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
- Rosalia-Δημήτρης Παπαϊωάννου: Καθηλωτική συμμαχία πεφωτισμένης ποπ – «Ως Αφροδίτη της Μήλου»
- Ανακατασκευάζονται γέφυρες στα Τρίκαλα
