Το ευρωομόλογο θα έκανε την Ευρωζώνη «ένωση χρέους», λέει ο Σόιμπλε
Την αντίθεση του Βερολίνου στην έκδοση ευρωομολόγου επανέλαβε εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα έκανε την Ευρωζώνη «ένωση χρέους». Οι χώρες του ευρώ θα μπορούσαν να δανειστούν από κοινού, εκτιμά ο Σόιμπλε, μόνο εάν υπήρχε κοινή δημοσιονομική πολιτική, ειδάλλως θα εγείρονταν κίνδυνοι αποσταθεροποίησης.
Την αντίθεση του Βερολίνου στην έκδοση ευρωομολόγου επανέλαβε εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα έκανε την Ευρωζώνη «ένωση χρέους».
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ρομ, πόλη στη βορειοανατολική Γερμανία, σε εκδήλωση εν όψει των τοπικών εκλογών, ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι είναι σημαντικό το να διατηρηθεί το ρίσκο να διαμορφώνονται διαφορετικά τα επιτόκια δανεισμού για χώρες με ή χωρίς στέρεα δημοσιονομικά.
Το Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει το Reuters, o Σόιμπλε είχε αναφέρει πως οι χώρες του ευρώ θα μπορούσαν να δανειστούν από κοινού μόνο εάν υπήρχε κοινή δημοσιονομική πολιτική, ειδάλλως θα εγείρονταν κίνδυνοι αποσταθεροποίησης.
Η Γερμανία, τα αξιόπιστα ομόλογα της οποίας ανταμείβονται με χαμηλά επιτόκια στις αγορές, ηγείται της αντίστασης για έκδοση ευρωομολόγου στο μπλοκ της Ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περού: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση μίνι βαν με νταλίκα
- Κολομβία: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 83 τραυματίες στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στα σύνορα με το Περού
- Συρία: Βάση του στρατού γίνεται στόχος ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αποκωδικοποίηση
- Λίβανος: Για τον κίνδυνο «κατοχής» του, κάνει λόγο ο Μακρόν
- Γιορτή σήμερα 24 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

