Τη σημαία της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάιρο έκαψαν διαδηλωτές
Οργισμένοι διαδηλωτές βρέθηκαν για δεύτερη ημέρα μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, σε διαμαρτυρία για το θάνατο πέντε αστυνομικών στη μεθόριο από ισραηλινά πυρά, με έναν από τους διαδηλωτές να σκαρφαλώνει στο κτίριο, να κατεβάζει τη σημαία του Ισραήλ και να της βάζει φωτιά. Την προηγούμενη ημέρα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση είχε αποφασίσει να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ μέχρις ότου «λάβει τα αποτελέσματα επίσημης έρευνας για το συμβάν στα σύνορα και το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη».
Οργισμένοι διαδηλωτές βρέθηκαν για δεύτερη ημέρα μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, σε διαμαρτυρία για το θάνατο πέντε αστυνομικών στη μεθόριο από ισραηλινά πυρά, με έναν από τους διαδηλωτές να σκαρφαλώνει στο κτίριο, να κατεβάζει τη σημαία του Ισραήλ και να της βάζει φωτιά.
Ο Αιγύπτιος αντικατέστησε τη σημαία στο κτίριο της πρεσβείας με την αιγυπτιακή, ενώ το πλήθος προσπάθησε να τον προστατεύσει από την στρατιωτική αστυνομία που πήγε να τον συλλάβει, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το Σάββατο, η αιγυπτιακή κυβέρνηση είχε αποφασίσει να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ μέχρις ότου «λάβει τα αποτελέσματα επίσημης έρευνας για το συμβάν στα σύνορα και το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη».
Πάντως, το Ισραήλ δηλώνει άγνοια για την απόφαση του Καΐρου να ανακαλέσει τον πρέσβη.
«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα για την απώλεια της ζωής μελών των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας κατά τις επιθέσεις στην ισραηλινο-αιγυπτιακή μεθόριο» τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Η διπλωματική σύγκρουση ξεκίνησε με τις συντονισμένες επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πολιτικών στόχων στο νότιο Ισραήλ την Πέμπτη, για τις οποίες το Ισραήλ θεωρεί υπεύθυνους μέλη της Χαμάς που «παρέκαμψαν» τον αποκλεισμό της Γάζας περνώντας μέσα από το Σινά για να επιστρέψουν σε ισραηλινό έδαφος.
Ισραηλινό ελικόπτερο καταδίωξε ένοπλους που πέρασαν τα σύνορα με το Ισραήλ και εκτόξευε πύραυλο εναντίον τους, σκοτώνοντας όμως τους Αιγύπτιους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο μεθοριακό πέρασμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πίτερ Γκριν: Πέθανε ο ηθοποιός που ξεχώρισε για τον ρόλο του «κακού» στο Pulp Fiction και τη «Μάσκα
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – Ποιοι δεν θα συμμετέχουν, τι θα γίνει με τα ΜΜΜ
- Αγρότες: Όλα τα βλέμματα στη Νίκαια – Σε εξέλιξη το συντονιστικό των αγροτών
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Επ’ αόριστον δέσμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση
- Volley League: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής
- Προσωπικό εστιατορίου τρολάρει τον CEO της Ryanair και τον χρεώνει για «επιπλέον χώρο για τα πόδια»