
Η αλ Κάιντα ανακοίνωσε εκστρατεία 100 επιθέσεων, για να εκδικηθεί το θάνατο του Μπιν Λάντεν
Ο ιρακινός κλάδος της αλ Κάιντα ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει από τα μέσα Αυγούστου εκστρατεία 100 επιθέσεων σε όλη τη χώρα, για να εκδικηθεί το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλων στελεχών του εξτρεμιστικού δικτύου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.
Ο ιρακινός κλάδος της αλ Κάιντα ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει από τα μέσα Αυγούστου εκστρατεία 100 επιθέσεων σε όλη τη χώρα, για να εκδικηθεί το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλων στελεχών του εξτρεμιστικού δικτύου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ διευκρίνισε πως η εκστρατεία ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να αναλάβει ρητά την ευθύνη για τις πολλαπλές επιθέσεις εκείνης της ημέρας, που ήταν η πιο αιματηρή στη χώρα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.
Η εκστρατεία, η οποία φέρει την ονομασία «Εκδίκηση για τον Σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλους υψηλούς αξιωματούχους», άρχισε «στα μέσα του μήνα της νηστείας (Ραμαζάνι) και, αν θέλει ο Θεός, θα τελειώσει αφού φτάσει τις 100 επιθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης που δημοσιεύεται στον ισλαμιστικό ιστότοπο Honein.
«Οι επιθέσεις αυτές θα περιλάβουν επιδρομές, επιχειρήσεις μαρτυρίου (επιθέσεις αυτοκτονίας), βόμβες στους δρόμους, επιθέσεις με πιστόλια με σιγαστήρες και ελεύθερους σκοπευτές, σε όλες τις πόλεις, τις αγροτικές περιοχές και τις επαρχίες» προειδοποιεί.
Στις 15 Αυγούστου, την ημέρα που φαίνεται ότι αποτελεί την αρχή της εκστρατείας, αφού το Ραμαζάνι άρχισε την 1η Αυγούστου, μια σειρά επιθέσεων -αυτοκτονίας, βομβιστικές και ενόπλων- σε 18 πόλεις του Ιράκ προκάλεσε το θάνατο 74 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 300, καθιστώντας την ημέρα αυτή την πιο αιματηρή στη χώρα από το Μάιο του 2010.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου προκηρύξεις που καλούν τους πολίτες να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και να πολεμήσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες διανεμήθηκαν στη νότια και τη δυτική Βαγδάτη, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in


