Δεκάδες εμπρησμοί πολυτελών αυτοκινήτων στο Βερολίνο
Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν από τις αρχές της εβδομάδας οι εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Βερολίνο καθώς 17 οχήματα -πολλά από αυτά ήταν πολυτελή- κάηκαν τη νύχτα της Τρίτης και 18 τη νύχτα της Δευτέρας.
Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν από τις αρχές της εβδομάδας οι εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Βερολίνο καθώς 17 οχήματα -πολλά από αυτά ήταν πολυτελή- κάηκαν μόνο τη νύχτα της Τρίτης.
Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι υποπτεύεται ότι οι εμπρησμοί –στους οποίους ένα βραδυφλεγές φιτίλι τοποθετείται αναμμένο κάτω από ένα πολυτελές αυτοκίνητο και χρειάζονται μία ή δύο ώρες για να πάρει φωτιά– ήταν έργο ακροαριστερών εξτρεμιστών που διαμαρτύρονται για τον πλούτο και τις μεγάλες εταιρείες.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην κεντρική συνοικία Σαρλότενμπουργκ και σε άλλες τρεις περιοχές. Φιτίλια τοποθετήθηκαν κάτω από 14 αυτοκίνητα, ενώ τρία ακόμα καταστράφηκαν όταν επεκτάθηκε η πυρκαγιά.
Τη νύχτα της Δευτέρας είχαν καεί 18 αυτοκίνητα στο Βερολίνο σε 11 ξεχωριστά επεισόδια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας 80 εμπρησμοί αυτοκινήτων έχουν σημειωθεί στο Βερολίνο από τον Ιανουάριο ως τις αρχές Αυγούστου, ενώ πίσω τους φαίνεται να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα.
Σπάνια γίνονται συλλήψεις για τους εμπρησμούς, που ξεσπούν σποραδικά τα τελευταία χρόνια.
Οι εμπρησμοί αυτοκινήτων είναι επίσης συχνοί και στο Αμβούργο, όπου η αστυνομία τους αποδίδει σε συμμορίες ανηλίκων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Καϊράτ Αλμάτι Κ19 – Ολυμπιακός Κ19 2-0: Ήττα στο Καζακστάν και… αναμονή για την πρόκριση
- Η Καϊράτ Κ19 διπλασίασε τα τέρματά της με τον Αμπίς (vids)
- Αργυρός, Θεοδωρίδου, Σαμπάνης, Χατζηγιάννης ερμηνεύουν τραγούδια της Ελεάνας Βραχάλη
- Champions League: Σπουδαία ματς σε Μιλάνο και Μόναχο
- Κρήτη: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με κοπάδι προβάτων στον ΒΟΑΚ
- Κρήτη: Θρήνος για τον 37χρονο Στέλιο που άφησε την τελευταία του πνοή στο φαράγγι του Αμπά
