Δικαστής-σύμβολο της δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
Νεκρή από τα πυρά κουκουλοφόρων έπεσε έξω από το σπίτι της στο Ρίο ντε Ζανέιρο μία δικαστής από τη Βραζιλία, γνωστή για τη μάχη της κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Η Πατρίτσια Ατσιόλι πυροβολήθηκε τουλάχιστον 16 φορές από ένοπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Η οικογένειά της είπε ότι η δικαστής είχε δεχτεί επανειλημμένα απειλές για τη ζωή της, ωστόσο δεν είχε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας.
Η Πατρίτσια Ατσιόλι πυροβολήθηκε έξω από το το σπίτι της στην πόλη Νιτερόι τη νύχτα της Πέμπτης από ενόπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι πυροβόλησαν τουλάχιστον 16 φορές την άτυχη 47χρονη γυναίκα, η οποία πέθανε ακαριαία. Η κηδεία της έγινε την Παρασκευή.
Η 47χρονη δικαστής είχε πρωτοστατήσει στην καταδίκη διαβόητων μελών συμμοριών και διεφθαρμένων αξιωματούχων της αστυνομίας.
Η οικογένειά της είπε ότι η ίδια είχε δεχτεί επανειλημμένα απειλές για τη ζωή της, ωστόσο δεν είχε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας.
Το ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε την δολοφονική επίθεση εναντίον της Πατρίτσια Ατσιόλι, μιλώντας για επίθεση στη Δημοκρατία και στους νόμους του κράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αργεντινή: Η υπηρεσία αναπηρίας «πληρώνει» τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της αδελφής του Μιλέι
- Κεντάκι: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά
- Φως στο Τούνελ: Οι θεωρίες του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου για τη φονική πυρκαγιά
- Φως στο Τούνελ: «Πουλούσε το σπίτι χωρίς να του ανήκει» – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου
- Ρωσία: Επιδρομή ουκρανικών drones σε λιμάνι και αγωγό αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
- Περού: Τουλάχιστον 15 τραυματίες και πληροφορίες για νεκρό σε σύγκρουση τρένων καθ’ οδόν προς το Μάτσου Πίτσου