Απέτυχε η «ζεύξη» Αβάνας-Φλόριντα, εγκατέλειψε την προσπάθεια η Νταϊάνα Νιάντ
Είκοσι εννέα ώρες άντεξε μέσα στα νερά του Ατλαντικού η 61χρονη Αμερικανίδα Νταϊάνα Νιάντ, η οποία επιχείρησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κολυμπούσε από την Αβάνα στη Φλόριντα, χωρίς καμία ειδική προστασία για τους καρχαρίες. «Ήταν η σωστή απόφαση» είπε λίγη ώρα αφότου εγκατέλειψε την προσπάθεια.
Είκοσι εννέα ώρες άντεξε μέσα στα νερά του Ατλαντικού η 61χρονη Αμερικανίδα Νταϊάνα Νιάντ, η οποία επιχείρησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κολυμπούσε από την Αβάνα στη Φλόριντα, χωρίς καμία ειδική προστασία για τους καρχαρίες.
«Δεν στεναχωριέμαι. Ήταν η σωστή απόφαση» δήλωσε στο CNN, λίγη ώρα αφότου εγκατέλειψε την προσπάθεια.
Η Νιάντ ξεκίνησε το ιδιαίτερο ταξίδι της την Κυριακή, με στόχο να φτάσει κολυμπώντας στο Κι Ουέστ της Φλόριντα την Τετάρτη. Χρειάστηκε, δε, ένας χρόνος διαβουλεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας -δεδομένων των ανύπαρκτων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.
Ωστόσο, οι πόνοι που ένιωθε στους ώμους, το άσθμα από το οποίο πάσχει αλλά και η φουσκοθαλασσιά, δεν της επέτρεψαν να ολοκληρώσει την προσπάθειά της. Αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε μία από τις λέμβους που τη συνόδευαν, εμφανώς καταβεβλημένη.
Η Νταϊάνα Νιάντ υπήρξε μία από τις καλύτερες κολυμβήτριες ανοιχτής θαλάσσης τη δεκαετία του ’70.
Είναι η δεύτερη φορά που εγκαταλείπει το «όνειρο της ζωής της», όπως η ίδια λέει. Η πρώτη απόπειρα να φτάσει κολυμπώντας στη Φλόριντα από την Αβάνα έγινε το 1978, όταν ήταν 28 ετών. Και τότε όμως δεν τα κατάφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Melania»: 99% από το κοινό, 8% από τους κριτικούς – η Versant διαψεύδει χειραγώγηση με bots στο Rotten Tomatoes
- Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου
- «Αθάνατοι»: Η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε τα θύματα της Θύρας 7 (pics)
- «Είναι σκάνδαλο που αγγίζει και την κυβέρνηση» – Τι λένε τα κόμματα για την υπόθεση Παναγόπουλου
- Για αυτό αλλάζει πρόεδρο η Μπαρτσελόνα
- Η Μάργκο Ρόμπι φόρεσε ένα δερμάτινο σετ μεγαλύτερο σε ηλικία από αυτήν – Αλλά τα παπούτσια της έκλεψαν την παράσταση