Κοστούμια από ρόλους της Μαρίας Κάλλας φτιαγμένα από… αλουμίνιο
Γλυπτά κοστούμια εμπνευσμένα από ρόλους της Μαρίας Κάλλας, έργα του γλύπτη Νίκου Φλώρου, παρουσιάζονται σε έκθεση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο. Παλαιά αλλά και νέα έργα του καλλιτέχνη περιλαμβάνονται σε αυτή την έκθεση, που προσεγγίζει το θέμα των θεατρικών κοστουμιών -και όχι μόνο- με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.
Γλυπτά κοστούμια εμπνευσμένα από ρόλους της Μαρίας Κάλλας, έργα του γλύπτη Νίκου Φλώρου, παρουσιάζονται σε έκθεση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο. Παλαιά αλλά και νέα έργα του καλλιτέχνη περιλαμβάνονται σε αυτή την έκθεση, που προσεγγίζει το θέμα των θεατρικών κοστουμιών -και όχι μόνο- με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.
Γιατί αυτό τα γλυπτά κοστούμια του Νίκου Φλώρου αποτελούν μοναδικά, αυθεντικά σχέδια, χειροποίητα και κατασκευάζονται από κουτιά αλουμινίου, τα οποία μετασχηματίζονται σε ένα υλικό, τύπου υφάσματος.
Πρόκειται άλλωστε για μέθοδο που δημιουργήθηκε από τον ίδιο Φλώρο και έχει λάβει διεθνή αναγνώριση.
Από την Τρίπολη της Αρκαδίας ορμώμενος με σπουδές στην Δραματική Σχολή Αθηνών και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο αλλά και ζωγραφική στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι ο Νίκος Φλώρος έχει παρουσιάσει τη δουλειά του τόσο στην Ελλάδα (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μελά, Εθνική Τράπεζα, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πλατεία Συντάγματος, Μουσείο Μπενάκη, κ.α) όσο και στο εξωτερικό (Whitney Museum of American Art, Metropolitan Club, French Heritage Society, Hofburg Palace Βιέννης κ.α.) και έχει τιμηθεί με βραβεία.
Εδώ και χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και τα γλυπτά του βρίσκονται σε πολλά μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.
Για τη μέθοδο της μετατροπής του αλουμινίου εξάλλου σε «ύφασμα» κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (2003).
Επίσης έχει τιμηθεί με πρώτο Βραβείο για το κοστούμι «Red Queen Elizabeth» από το Metropolitan Museum of Art Costume και πρώτο Βραβείο επίσης για το κοστούμι «Silver Elizabeth Ι» από το French Heritage Society.
Για την έκθεση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ο καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνήσει ειδικό έργο, το θυρεό της Ρόδου σε διαστάσεις 3.50 Χ 2. 00 μέτρα. Και αυτό υποδέχεται τους επισκέπτες στην πρώτη αίθουσα της έκθεσης, που θα διαρκέσει ως τις 30 Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





























































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442