Ο Βαλβέρδε θέλει τους παίκτες του… της αμύνης τα παιδιά
Ασκήσεις αμυντικής τακτικής περιελάμβανε η πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού στο Έρμελό, όπου συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας, ενώ το βράδυ (20:00) είναι προγραμματισμένο το σημαντικό φιλικό τεστ με τη Βέρντερ Βρέμης. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, χώρισε τους παίκτες σε δύο ενδεκάδες (ίσως όπως σκέφτεται να τις παρατάξει κόντρα στους Γερμανούς) και αφιέρωσε όλη την προπόνηση στην σωστή αμυντική λειτουργία.
Ασκήσεις αμυντικής τακτικής περιελάμβανε η πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού στο Έρμελό, όπου συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας, ενώ το βράδυ (20:00) είναι προγραμματισμένο το σημαντικό φιλικό τεστ με τη Βέρντερ Βρέμης. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, χώρισε τους παίκτες σε δύο ενδεκάδες (ίσως όπως σκέφτεται να τις παρατάξει κόντρα στους Γερμανούς) και αφιέρωσε όλη την προπόνηση στην σωστή αμυντική λειτουργία.
Ο Ισπανός τεχνικός έκανε πολλές παρατηρήσεις για τη βελτίωση των θέσεων που έπαιρναν οι παίκτες του σε κατάσταση άμυνας και ζητούσε να γίνονται συνεχείς αλληλοκαλύψεις προκειμένου να μην παρατηρούνται κενοί χώροι. «Οι θέσεις σας εξαρτώνται πάντοτε από το πού βρίσκεται η μπάλα» είπε και ξαναείπε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων, προσπαθώντας να το κάνει… βίωμα στους παίκτες του.
Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αντιληφθούν καλύτερα τα λάθη τους, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προμηθεύτηκε το βίντεο του αγώνα με την Ζούλτε Βάρεγκεμ και τους έβαλε να τον παρακολουθήσουν επισημαίνοντας τα λάθη στους παίκτες του, αλλά και όσα… δεν έκαναν.
Μετά το τέλος της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν με το πούλμαν για το ξενοδοχείο, όπου θα ξεκουραστούν και το απόγευμα η ομάδα θα αναχωρήσει για Γερμανία, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Βέρντερ. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Φέισα και Γέστε, ενώ Τοροσίδης και Πάντελιτς έκαναν μόνοι τους τρέξιμο και εκτός συγκλονιστικού κανείς τους δεν θα χρησιμοποιηθεί στο φιλικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Βαλβέρδε και Κοβάσεβιτς επέστρεψαν στο ξενοδοχείο κάνοντας τζόκινγκ, κάτι που αμφότεροι συνηθίζουν, καθώς προσέχουν ιδιαίτερα την φυσική τους κατάσταση.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.