Σημειώματα περαίωσης έως το τέλος Αυγούστου σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Σημειώματα για περαίωση θα αρχίσει να στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 500.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Οι επιτηδευματίες θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις της περιόδου 2000-2009 με την καταβολή 300 έως 1.000 ευρώ για κάθε ανέλγκτη χρήση. Αυτή τη φορά, όμως, όποιος δεν δεχθεί την περαίωση απειλείται με φορολογικό έλεγχο.
Σημειώματα για περαίωση θα αρχίσει να στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 500.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Οι επιτηδευματίες θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις της περιόδου 2000-2009 με την καταβολή 300 έως 1.000 ευρώ για κάθε ανέλγκτη χρήση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, το υπουργείο Οικονομικών επανέρχεται με νέα περαίωση, έχοντας στόχο την είσπραξη 850 εκατ. ευρώ για να περιοριστεί η «τρύπα» των 3,3 δισ. ευρώ που εμφανίζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού.
Όμως αυτή τη φορά για να πεισθούν οι φορολογούμενοι, το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης θα έρθει μαζί με την ειδοποίηση για έλεγχο και θα δίνεται προθεσμία πέντε ημερών ώστε να δεχθούν το ποσό που προκύπτει με τη διαδικασία της περαίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση η Εφορία θα προχωρά σε φορολογικό έλεγχο με διαδικασίες – εξπρές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λήμνος: Μετράει ζημιές η Μύρινα από τη σαρωτική κακοκαιρία – Ποτάμια οι δρόμοι, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα
- Αναστάσιος Ράμμος: «Έτσι γλίτωσα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ»
- Shein – Temu: Τέλος στα φθηνά δέματα από Κίνα – Τι αλλάζει
- Μουρτζούκου: «Έλεγα από την αρχή ότι παιδί μου έφυγε από το χέρι της» ξεσπάει ο πατέρας του Παναγιωτάκη
- Πού βρίσκονται οι πιο απειλούμενες γλώσσες στον κόσμο;
- «Βόμβα» από τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Εθνική Γαλλίας μετά το Μουντιάλ»

