Eπανεξέταση των κριτηρίων για το ύψος των τελών κυκλοφορίας
Την επανεξέταση των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα βάζει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών, με την προσθήκη των κριτηρίων οικογενειακής κατάστασης και παλαιότητας, σε μια προσπάθεια να γίνουν δικαιότερα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, τα μέχρι 13% ακριβότερα από πέρυσι τέλη κυκλοφορίας που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος πρόκειται, σύμφωνα με τις […]
Την επανεξέταση των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα βάζει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών, με την προσθήκη των κριτηρίων οικογενειακής κατάστασης και παλαιότητας, σε μια προσπάθεια να γίνουν δικαιότερα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, τα μέχρι 13% ακριβότερα από πέρυσι τέλη κυκλοφορίας που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, να επαναξιολογηθούν προκειμένου η επίπτωση του μέτρου να μην είναι «οριζόντια», δηλαδή να μην επιβαρύνει το ίδιο όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες.
Ο στόχος είναι να μην επιβαρύνονται το ίδιο δύο κάτοχοι αυτοκινήτων, για παράδειγμα 1.800 κυβικών, που το ένα ταξινομήθηκε φέτος και το άλλο πριν από δέκα χρόνια.
Το δεύτερο κριτήριο που εξετάζεται για τη διαμόρφωση του ύψους του τέλους είναι η οικογενειακή κατάσταση του κατόχου του οχήματος. Αν δηλαδή στο προηγούμενο παράδειγμα ο κάτοχος του αυτοκινήτου έχει δύο παιδιά, δεν θα πληρώσει το ίδιο τέλος με έναν φορολογούμενο χωρίς παιδιά, ο οποίος έχει το ίδιου κυβισμού όχημα.
Τα δύο αυτά νέα κριτήρια βρίσκονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τραπέζι του αρμόδιου για τη φορολογία αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου με το σκεπτικό να λειτουργήσουν συνδυαστικά, που σημαίνει ότι το αντίτιμο του σήματος θα υπολογίζεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογουμένου και την ηλικία ταξινόμησης του αυτοκινήτου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442