
Ανακοινώνονται τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών
Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών (stress tests) θα ανακοινώσει το απόγευμα της Παρασκευής η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority - ΕΒΑ). Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αναμένεται να περάσει με επιτυχία την κρίσιμη δοκιμασία
Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών (stress tests) θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority – ΕΒΑ).
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αναμένεται να περάσει με επιτυχία την κρίσιμη δοκιμασία, με την μόνη τράπεζα που ενδεχομένως να μη περνά το ακραίο σενάριο των ασκήσεων προσομοίωσης να είναι η Αγροτική.
Η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Κύπρου, MPB θα έχουν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 πάνω από 5%, που είναι το ελάχιστο όριο που θέτουν τα τεστ.
Η βασική ανησυχία των αναλυτών αφορά στην έκθεση των τραπεζών στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, ειδικά μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής να συμπεριλάβει το στοιχείο της πιθανότητας κρατικής χρεοκοπίας στα τεστ.
Η ΕΒΑ δεν έχει συμπεριλάβει και την ελληνική χρεοκοπία στα δυσμενή σενάρια των τεστ αντοχής, όμως οι διοικήσεις των τραπεζών κλήθηκαν να αποκαλύψουν τι δυνατότητες εκτιμούν πως διαθέτουν, στην περίπτωση που πράγματι προκύψει ο κίνδυνος από την κατάσταση αυτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- d4vd: Αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή για τον διαμελισμό ανήλικης φαν
- Μεγάλη νίκη για τους Πίστονς και 1-1 με τους Μάτζικ (98-83) – Έκαναν το 2-0 οι Θάντερ (120-107)
- Μενίδι: «Να ανοίξουν τα στόματα» – Δικαίωση ζητάει ο πατέρας του Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα
- Στα πρόθυρα της καταστροφής ωθεί η ακραία ζέστη τα συστήματα αγροδιατροφής – Προειδοποίηση FAO-WMO
- Live η Λάουρα Κοβέσι στο φόρουμ των Δελφών: Το κρίσιμο είναι τι συνέβη στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Είναι ένα έγκλημα, νεποτιασμός και πελατειακές σχέσεις
- Απολύθηκε ο υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ μετά από σύγκρουση με τον υπουργό Άμυνας



