Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, στο πράσινο η Γουόλ Στριτ
Η επιθετική υποβάθμιση της Πορτογαλίας αλλά και η επικείμενη συνάντηση του Συμβουλίου της ΕΚΤ, που θα δώσει το στίγμα για τις ευρωπαϊκές προθέσεις για τα επιτόκια, βάρυναν τις τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη και οδήγησαν στο κόκκινο τους χρηματιστηριακούς δείκτες την Τετάρτη. Το αρχικά πτωτικό κλίμα αντιστράφηκε στη Γουόλ Στριτ, με τις μετοχές των εταιρειών μεταφορών, τεχνολογίας και λιανικής να οδηγούν υψηλότερα τους δείκτες.
Η επιθετική υποβάθμιση της Πορτογαλίας αλλά και η επικείμενη συνάντηση του Συμβουλίου της ΕΚΤ, που θα δώσει το στίγμα για τις ευρωπαϊκές προθέσεις για τα επιτόκια, βάρυναν τις τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη και οδήγησαν στο κόκκινο τους χρηματιστηριακούς δείκτες την Τετάρτη. Το αρχικά πτωτικό κλίμα αντιστράφηκε στη Γουόλ Στριτ, οι δείκτες στην οποία έκλεισαν με μικρή άνοδο.
Μεγαλύτερο ήταν το πλήγμα, όπως ήταν αναμενόμενο, στις μετοχές των τραπεζών στην «περιφερειακή» Ευρωζώνη, με τις μετοχές των Μillennium, UniCredit, Banco Santander να υποχωρούν μεταξύ 2% και 7%.
Οι τραπεζικές μετοχές του ευρωπαϊκού StoxxEurope600 υποχώρησαν κατά 1,7%.
Στο πράσινο έκλεισε τελικά τ Γουόλ Στριτ, με τις μετοχές των εταιρειών μεταφορών, τεχνολογίας και λιανικής να οδηγούν υψηλότερα τους δείκτες.
Ενισχυμενες οι μετοχές των IBM, Intel, DuPont, Caterpillar.
Με πτώση 0,11% έκλεισε ο DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ ο CAC στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,4%. Χαμηλότερα κατά 0,36% για τον FTSE100 στο Λονδίνο.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έκλεισε στις 12.626,02 μονάδες με άνοδο 0,45% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,3%. Μικρή άνοδος 0,1% για τον S&P.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό