Καθελκύστηκε το Rainbow Warrior III της Greenpeace
Εξοπλισμένο με ιστία νέας τεχνολογίας, ακόμα και με ηλεκτρικό κινητήρα, ένας νέος προστάτης των θαλασσών είναι έτοιμος για δράση. Είναι το Rainbow Warrior III, το νέο πλοίο της Greenpeace, το οποίο καθελκύστηκε στη Γερμανία ενόψει των 40ών γενεθλίων της οργάνωσης.
Εξοπλισμένο με ιστία νέας τεχνολογίας, ακόμα και με ηλεκτρικό κινητήρα, ένας νέος προστάτης των θαλασσών είναι έτοιμος για δράση. Είναι το Rainbow Warrior III, το νέο πλοίο της Greenpeace, το οποίο καθελκύστηκε στη Γερμανία ενόψει των 40ών γενεθλίων της οργάνωσης.
Το πρώτο Rainbow Warrior, ένα τροποποιημένο αλιευτικό, βυθίστηκε το 1975 από πράκτορες της γαλλικής κυβέρνησης στη διάρκεια επιχείρησης για τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών της Γαλλίας στον Ειρηνικό.
Το δεύτερο Rainbow Warrior έχει πια ξεπεράσει τα 50 χρόνια ζωής και αποσύρεται μετά τους «εμβολισμούς, τις επιδρομές και τους βομβαρδισμούς που δέχτηκε στη διάρκεια των αποστολών του εναντίον των πυρηνικών δοκιμών, της υπεραλίευσης και της παράνομης υλοτομίας.
Το Rainbow Warrior ΙΙΙ είναι το πρώτο πλοίο που κατασκευάστηκε ειδικά για τη Greenpeace με δικές της προδιαγραφές.
Έχει μήκος 58 μέτρα, φέρει κατάρτια ύψους 50 μέτρων, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει ταχύτητες μέχρι 10 κόμβους (18 χλμ/ώρα) και ντιζελοκινητήρα για ταχύτητες μέχρι 15 κόμβους (28 χλμ/ώρα).
«Είναι σύμβολο του αγώνα μας» δήλωσε στο AFP o Κριστιάν Μπουσάου, μέλος της Greenpeace Γερμανίας.
Το πλοίο ναυπηγήθηκε στη βόρεια Γερμανία από την εταιρεία Fassmer, με παράδοση 161 ετών.
Θα παρουσιαστεί επίσημα τον Οκτώβριο με ευκαιρία τη συμπλήρωση 40 χρόνων δράσης από την Greenpeace.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αμερικανικές πολιτείες ετοιμάζουν μορατόριουμ στην κατασκευή νέων data center
- Champions League 2026-27: Ποιοι είναι ήδη στη League Phase, ποιοι/πώς προκρίνονται, ο χάρτης και τι γίνεται με Ολυμπιακό, ΑΕΚ
- Εργατικό ατύχημα στο Αγρίνιο: Νεκρός 67χρονος μετά από πτώση σε οικοδομή
- Αταμάν: «Μεγάλη απώλεια ο Σλούκας, είχε πρόβλημα την τελευταία εβδομάδα – Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες»
- Αλλάζει όψη η οδός Αγίου Δημητρίου στην Αλεξανδρούπολη
- Αισιόδοξα τα νέα για τη 13χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι Γυμνασίου στο Χαϊδάρι
- Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες πριν το 2028
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442