Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός σε συμπλοκές με Κούρδους αντάρτες
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μάχες με Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μάχες με Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η συμπλοκή σημειώθηκε σε ορεινή περιοχή κοντά στα ιρακινά σύνορα, στην επαρχία Χακάρι, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στην περιοχή.
Το ΡΚΚ, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και πολλές χώρες, διαθέτει στρατόπεδα στο βόρειο Ιράκ, τα οποία χρησιμοποιεί ως ορμητήρια για τις επιχειρήσεις του στην νοτιοανατολική Ανατολία, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Στον ένοπλο αγώνα του ΡΚΚ για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, τουλάχιστον 45.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξή του το 1984, σύμφωνα με τον στρατό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Διαψεύδει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς την Κύπρο
- Ο Κόντης και η… παρερμηνεία για τον Παναθηναϊκό
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος
- Ιράν: Τι λένε Έλληνες που βρίσκονται σε Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Μπαχρέιν
- Από την Κοιλάδα των Βασιλέων στα μικρόφωνα του BBC: Η αποκάλυψη του Τουταγχαμών έπειτα από 3.300 χρόνια σιωπής


