Αποσύρει η Σαουδική Αραβία τον στρατό της από το Μπαχρέιν
Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να αποσύρει από τη Δευτέρα το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της από το Μπαχρέιν από την Δευτέρα, καθώς η κατάσταση στη χώρα σταθεροποιείται μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της από το Μπαχρέιν από την Δευτέρα, καθώς η κατάσταση στη χώρα σταθεροποιείται μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Οι περίπου 1.000 στρατιώτες από τη Σαουδική Αραβία και άλλα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στάλθηκαν στο Μπαχρέιν στα μέσα Μαρτίου, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του Μπαχρέιν, για να βοηθήσουν τις Αρχές να καταστείλουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Την ίδια περίοδο επιβλήθηκε στη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία άρθηκε μέσα στον Ιούνιο.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή του Μπαχρέιν δεν θα αποσυρθούν όλα τα στρατεύματα αμέσως.
Τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο μέλη της σιιτικής κοινότητας στη χώρα (που πλειοψηφεί αλλά είναι παραγκωνισμένη από τη σουνιτική ηγετική τάξη) κατέβηκαν σε διαδηλώσεις διεκδικώντας περισσότερα δικαιώματα και εκδημοκρατισμό.
Η κυβέρνηση απάντησε στις ειρηνικές διαδηλώσεις με τη βία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]
- Ντουπλάντις: «Ο Καραλής με πίεσε πολύ, απολαμβάνω να αγωνίζομαι εναντίον του» (vid)

