Συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε το Σάββατο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την έναρξη των αγώνων Special Olympics.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε το Σάββατο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την έναρξη των αγώνων Special Olympics.
Ο κ. Βενιζέλος ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για τις εξελίξεις σχετικά με θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Πατριάρχης χαρακτήρισε «δύσκολο» το έργο που ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος.
Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα.
Σε θερμή ατμόσφαιρα παρατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη, στο οποίο παρακάθισαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, ομογενείς, κληρικοί, και οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
Την Κυριακή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα χοροστατήσει στη λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι, όπου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να διαβάσει και το κείμενο «αγιοκατάταξης του Οσίου Εφραίμ».
Αμέσως μετά, στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου, θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αμαρουσίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε ξανά εκτός 12άδας τον Χολμς
- Ιωάννινα: Πέθανε ο αστυνομικός που αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο
- «Τεράστιο διακύβευμα»: Πώς ένας παρατεταμένος πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κλονίσει την παγκόσμια οικονομία
- Ο Νετανιάχου καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να τον ακολουθήσουν στον πόλεμο κατά του Ιράν – Η αναφορά στην Κύπρο
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο
- Forbes: Ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ – Ποιος στην πρώτη θέση
