Ανοίγει δικαστική έρευνα κατά υφισταμένων της Λαγκάρντ για εμπλοκή σε σκάνδαλο
Έρευνα για τις ενέργειες δύο υφισταμένων της υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ όσον αφορά την υπόθεση της αμφιλεγόμενης καταβολής μεγάλου χρηματικού ποσού στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί από μια κρατική επιτροπή διαιτησίας το 2008 ξεκίνησαν εισαγγελείς, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Έρευνα για τις ενέργειες δύο υφισταμένων της υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ όσον αφορά την υπόθεση της αμφιλεγόμενης καταβολής μεγάλου χρηματικού ποσού στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί από μια κρατική επιτροπή διαιτησίας το 2008 ξεκίνησαν εισαγγελείς, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Η έρευνα επικεντρώνεται στον Ζαν-Φρανσουά Ροσί, επικεφαλής του ομίλου που είχε αναλάβει τη ρευστοποίηση πόρων της τράπεζας Le Credit Lyonnais (LCL), και του Μπερνάρ Σεμαμά, προέδρου της κρατικής υπηρεσίας που επέβλεπε τον όμιλο αυτό.
Οι δύο άνδρες, υπό την διεύθυνση της Λαγκάρντ, επέλεξαν τη διαδικασία της διαιτησίας αντί της δικαστικής οδού στην υπόθεση της διένεξης του Ταπί με την Credit Lyonnais, την οποία ο επιχειρηματίας κατηγόρησε ότι τον εξαπάτησε στην διαδικασία της πώλησης του μεριδίου των μετοχών της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε.
Η καταβολή των 285 εκατομμυρίων ευρώ στον Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ενδέχεται να περιπλέξει την προσπάθεια της Κριστίν Λαγκάρντ να αναδειχθεί στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρά το ότι η ίδια διαψεύδει τις κατηγορίες που της αποδίδονται.
Η νέα έρευνα, την οποία αποκαλύπτει ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει ο ιστότοπος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, άρχισε την ώρα που τριμελές δικαστήριο εξετάζει το εάν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για το ρόλο της Κρ.Λαγκάρντ στην υπόθεση. Η απόφαση του δικαστηρίου αυτού αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 8 Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τέξας: Πατέρας έσωσε την 15χρονη κόρη του που είχε απαχθεί αφού παρακολούθησε την τοποθεσία του τηλεφώνου της
- Γιατί μια επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν πρέπει να ανησυχεί την Ιαπωνία
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (29/12): Πού θα δείτε τα ματς των Ελ Κααμπί και Σαλάχ για το Κόπα Άφρικα
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
